arrow_drop_up arrow_drop_down
Unieke wandelvakantie in Hongarije

Unieke MTB fiets­vakanties in Hongarije!

Actief en sportief in de natuur tijdens een fiets-vakantie in Hongarije in de mooiste gebieden. Fietsen met E-mountainbikes in natuurparken, Tihany/Balaton of nabij het Deseda-meer.

Start hier
heerlijk en puur eten in Hongarije

Heerlijk

puur eten
Prachtige fietsroutes in Hongarije

Elke dag

een prachtige route
Vertrek garantie

100%

vertrek garantie

Fietsen met ervaren gidsen

Een hele week genieten van een indrukwekkend decor van rust en natuur­schoon. Elke dag wordt een andere prachtige fietstocht gereden met Nederlands sprekende gids(en). U maakt gebruik van onze super e-mountainbikes. Uw verblijf is op basis van volpension thuis. - 8 daagse reis, 7 nachten - vervoer in Hongarije met Minibus of Touringcar van en naar het vliegveld en tijdens de gehele periode naar de fietsroutes waarvan de meeste starten vanaf uw locatie. Zwembad met groot terras vanwaar we van een geweldig uitzicht genieten over de Koppany vallei. Boek dé fietsvakantieweek die je niet snel zult vergeten!

Dagtour ten noorden van het Balatonmeer


Twee soorten groepen

Individuele boeking

Fietsvakantie groepsreis Fietsen in Hongarije
Je schrijft je in voor één van de geplande weken. Bij 5 deelnemers of meer in één boeking, krijg je bovendien 10% korting op de gehele arrangements­prijs. Je wordt afgehaald (met de gehele groep) van het vliegveld in Budapest en je beleefd gezamenlijk een fantastische fietsweek op onze locatie in Somogyacsa. Tijdens jouw fietsvakantie fietsen we diverse prachtige routes in de provincie Somogy en bij het Balatonmeer. We doen ook fietsroutes door steden zoals Kaposvár of Siófok.

Bekijk de mogelijkheden

Een fietsclub of vereniging

Fietsverenigingen in Hongarije
Bedrijfsuitjes, een familie-uitje, teambuilding, het kan allemaal. We hebben de samenwerkingen en de knowhow om voor grote groepen een mooie week vakantie te organiseren. Met de bus van het vliegveld in Budapest opgehaald worden en de chauffeur is de hele week beschikbaar. Alle maaltijden, tussendoor een vrije dag met vele mogelijke activiteiten als een "Hongaarse feestavond" met live-muziek, of juist lekker helemaal niks. Mail met vragen en voor een afspraak. We hebben een mooie presentatie om op uw club te vertonen.

Een vakantie met fietsweek (groepsreis) is inclusief:

Vliegreis naar Hongarije

Vliegreis

De groepsreis Fiets-vakantie is inclusief de vliegreis van Amsterdam naar Boedapest.

Fietsen in Hongarije met transfers

Transfers

Onze chauffeur haalt de groep op bij aankomst op het vliegveld in Budapest. Alles goed geregeld.

Fietsen in Hongarije inclusief begeleiding

Begeleiding

De fietsvakanties worden begeleid door Neder-lands sprekende fiets-gidsen.
Vakantie in Boedapest

Boedapest

Optioneel is het mogelijk om na een fietsvakantie nog een paar dagen Boedapest te doen.
Fietstocht in Hongarije

Schitterende fietstochten

in een gevarieerd gebied met de mountainbike

Vrije dagen in Hongarije

1 Vrije dag tussendoor

naar eigen inzicht te besteden
Fietsen in Hongarije inclusief maaltijden

Alle maaltijden thuis 

zijn inbegrepen in de reissom.
Nederlands sprekende begeleiding in Hongarije

Nederlandse begeleiding

Wij hebben Nederlands sprekende begeleiding
Fietsvakantie speciaal voor jou

Volledig door ons op maat geregeld

Een fietsweek is feitelijk een op maat gesneden vakantie speciaal voor jou. Afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar fietsen we elke dag een totaal andere route in een zeer gevarieerd gebied. Geen vakantieweek is hetzelfde, de groepsgrootte varieert, maar we hebben allemaal één doel: een fantastisch mooie fietsweek in een supergaaf land met een overdaad aan natuur, cultuur, lekker eten en gastvrijheid. Fietsvakanties in Hongarije worden gedaan op e-mountainbikes (e-MTB's) en hebben wij voor je beschikbaar. Je hoeft dus geen fietsen mee te nemen en alles is geregeld. Onze fietsvakanties zijn geschikt voor iedereen met enige conditie van 18 tot 88 jaar. Uiteraard hebben we allerlei veiligheidsmaatregelen genomen door allereerst goede begeleiding van onze ervaren fietsgidsen en je krijgt uiteraard een fietshelm op (verplicht) bij elke fietstocht die we doen.
Een week van dag tot dag


Heerlijk eten in Hongarije

Heerlijk puur eten

Van verse Hongaarse ingrediënten uit de regio, smakelijke maaltijden. Hongaarse specialiteit "pörkölt" wordt buiten gekookt op een houtvuur in een ketel aan een driepoot. Ook vegetarische maaltijden zijn uiteraard mogelijk. Tijdens je fietsvakantie staat er elke dag weer een ander menu op het programma, smakelijk en supergezond.
"Een mooie omgeving"
De fietsvakantie met gids Jean was fantastisch. Wat een mooie omgeving om met de MTB te doen. Door bossen, verlaten dorpjes, open velden, langs meertjes. Zeker een aanrader voor elke fietsfanaat.

Bas Bergsma

"Heerlijke fietsvakantie"

Hi Annerie en Jean, bedankt voor de heerlijke fietsvakantie die wij bij jullie mochten doen. De nieuwe e-MTB's reden als een speer, stijl omhoog, over de heerlijke bospaden, het was in één woord: Super!

Ron en Linda Mellaarts

"Het prachtige  landschap"

Fietsen door het prachtige Hongaarse landschap is nog nooit zo makkelijk geweest. De e-bikes deden het fantastisch! Jullie hebben het goed voor elkaar! Bedankt voor de mooie week, zeker voor herhaling vatbaar.
Ank Verdonk
"Een mooie omgeving"
De fietsvakantie met gids Jean was fantastisch.

Bas Bergsma

"Heerlijke fietsvakantie"

De nieuwe e-MTB's reden als een speer.
Ron en Linda Mellaarts

"Het prachtige  landschap"

Fietsen door het prachtige Hongaarse landschap.
Ank Verdonk

Een MTB fietsweek biedt je elke dag een andere route

Aankomst in Budapest

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld in Budapest staat onze bus klaar voor transfer naar Somogyacsa. U wordt ontvangen met een Hongaars welkomstdrankje en hapje in de centrale bar. We maken kennis met de groep en u ontvangt de sleutel van uw kamer.
Groepswandelvakantie dag 2

Dag 2

Na een goed ontbijt maken we ons klaar voor de eerste fietstocht direct in de omgeving van het dorp. We maken direct de lunch klaar (die nemen we mee) en fietsen vandaag de '4-dorpen-route', zodat je een mooie indruk krijgt hoe het leven in Hongarije er uit ziet. We komen gaandeweg de dag een aantal dorpen tegen die allen zijn gelegen in het Koppány Natuurpark. De tocht is 65km dus we komen weer op de locatie om ca. 14 a 14.30 uur. Voor de avondmaaltijd is uiteraard gezorgd, en de bar is geopend tot 23.00 uur.
Groepswandelvakantie dag 3

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we met onze bus (en MTB's) naar het beginpunt van de route 'Kereki' in een prachtig fietsgebied nabij het Balaton-meer. De tocht is ruim 75 km en we komen langs prachtige plaatsen als bijv. een kasteelruïne, een uitkijktoren, ongerepte natuur en een mooi beeldenpark (Sobor-park) met houten en uit steen gehouwen beelden. We komen tevens op het hoogste punt van de provincie aan. Tussen de middag nuttige we de lunch in een klein cafeetje in het wijn-dorpje Kötsce. Deze tocht is zeer gevarieerd, het landschap heel afwisselend. Dan door een dicht bos, later over open vlakten, langs bosranden, een laaggelegen moerasgebied en prachtige vegetatie langs de route. We komen zeker herten en andere dieren tegen. In de loop van de middag gaan we met onze bus weer terug naar Somogyacsa.
Groepswandelvakantie dag 4

Dag 4

Vandaag gaan we naar het zuiden en komen bij het Deseda-meer vlakbij de provinciehoofdstad Kaposvár.  We fietsen hier naar dit gebied toe. De fietsroute gaat rond het meer en we starten bij de camping aan de zuidkant vlakbij de stuwdam. Op het eerste gedeelte komen we nog wat bebouwing tegen maar gaande weg maakt de prachtige natuur ons meer en meer van ons meester. Een afwisselend pad langs vennetjes en kreken, over een mooi eiland richting de noordkant van het meer alwaar we de lunch nuttigen op een prachtige lunchplek. De lunch is geheel verzorgd door Artventures dus we nemen vandaag niets mee. s-Middags gaan fietsen we richting het Arboretum. Dit is een mooie natuurtuin met bijzondere planten en bomen, waarna we over de brug weer richting de zuidkant van het meer fietsen. Zo rond 16.30/17.00 uur zijn we weer terug bij de stuwdam voor vertrek naar onze locatie in Somogycasa.

Groepswandelvakantie dag 5

Dag 5

Vandaag is een vrije dag die je naar eigen inzicht kan besteden. Je kunt gaan fietsen of wandelen, lezen, of gewoon niets doen, maar soms gaan we met onze bus naar bijv. Kaposvár of andere leuke plaatsen in de omgeving zoals Igal waar een heerlijk wellness centrum is gevestigd met diverse (geneeskrachtige) baden. Een echte aanrader. De avondmaaltijd nuttigen we in een klein restaurantje in Igal waarna we ca. 21.00 weer terug zijn in ons dorp. De avond is ook uiteraard weer vrij te besteden.
Groepswandelvakantie dag 6

Dag 6

Vandaag fietsen we naar Ságvár over de plaats Tab. Deze route is ook weer zeer afwisselend met halverwege de dag een zeer steile klim om op de vrij hoge heuvelrug te komen. We hebben hier en daar uitzicht op het Balatonmeer. Verder nemen we de lunch s-ochtends al mee die we kunnen gebruiken op een mooie lunchplek nabij een meertje. De natuur van deze fietsroute is ook weer prachtig en we fiesten feitelijk om 2 grote heuvels heen en zelfs doorheen, middels een aantal grotten die we tegenkomen, maar ook een 300 jaar oude boom, wijnheuvels en fietsen via de wijnvelden naar boven.
Groepswandelvakantie dag 7

Dag 7

Meestal op de zaterdag vertrekken we naar schiereiland Tihany dat is gelegen in het Balatonmeer. We steken met de pont het meer eerst over, of we parkeren nog aan onze kant en gaan er met de fiets op. We starten de fietstocht bij het grote hotel waarna we snel de bossen intrekken. We komen op mooie plaatsen en bijzondere natuur, een verlaten kerk uit vroege middeleeuwen, en bijzondere rotspartijen miljoenen jaren geleden ontstaan. Zodra we het bos uit zijn komen we langs het meer (Bélsõ-Tó) naar het centrum van het dorpje waar een heerlijke lunch op ons wacht. s-Middags begint het 'echte werk', eerst langs de 800 jaar oude grotwoningen waar monniken leefden en daarna via de binnen-meertjes het eiland rond aan de zuidkant. Een stevige maar zeer mooie fietstocht die ons uiteindelijk weer brengt bij de pont alwaar we zijn gestart. s-Avonds wacht ons dan een heuse 'Hongaarse avond' met pörkölt (Goulash) op het vuur en indien mogelijk live-muziek. Het is de laatste avond van een prachtige week fietsen.
Groepswandelvakantie dag 8

Dag 8

Na het ontbijt vertrekken we op de juiste tijd naar Budapest (ruim 4 uur voor vertrek vliegtuig). De regel is om dan ca. 2 uur vooraf aanwezig te zijn, waarna we je uitzwaaien voor vertrek naar huis.
Samen met een groep op vakantie

Samen, met een groep én voor singles of alleengaanden is deze fietsreis laagdrem­pelig en voor iedereen geschikt.

Een hele week genieten van een indrukwekkend decor van rust en natuur­schoon. Elke dag wordt een andere prachtige route gefietst met onze e-mountainbikes met een Nederlands sprekende gids(en). Uw verblijf is op basis van volpension thuis. - 8 daagse reis, 7 nachten - vervoer in Hongarije met Minibus of Touringcar van en naar het vliegveld en tijdens de huurperiode naar de fietsroutes. Zwembad met groot terras vanwaar we van een geweldig uitzicht genieten over de Koppány vallei. Boek dé vakantie-fietsweek die je niet snel zult vergeten!


Download onze gratis fietsvakantie brochure

Fietsvakantie-brochure Fietsen in HongarijeHou je van fietsen en wil je eens kijken welke soorten fietsroutes er zijn in Hongarije? Download dan eerst onze fietsbrochure.
Gratis Fietsvakantie brochure Fietsen in Hongarije

Accommodatie tijdens je MTB-fietsvakantie

Tijdens je MTB-fietsvakantie verblijf je in één van onze vakantievilla's. Alle vakantievilla's zijn voorzien van een woonkamer, keuken, douche/toilet en meerdere slaapkamers. De slaapkamers zijn voorzien van een bij aankomst gevulde minibar. In de woonkamer vindt je verder een TV-dvd-speler, en er is Wi-Fi over de gehele locatie. Je kunt boeken voor een één- of twee-persoons kamer.
GGTO garantiefonds bij wandelen in Hongarije

Zekerheid met garantiefonds

Je hebt het vast wel eens gehoord. Mensen hebben geboekt bij één of andere onbekende (of zelfs grote) reisorganisator en zijn dan ineens hun geld kwijt omdat de reisorganisatie plotseling failliet is. Bij Artventures heb je in ieder geval de zekerheid dat dit niet kan gebeuren. Jouw geld is veilig bij ons. Wij zijn namelijk aangesloten bij het GGTO garantiefonds en lid van de reis-brancheorganisatie VvKR.
Fietsen in Hongarije groep

Prijzen van de fietsvakanties

Voor  2020 zijn er diverse fietsweken (groepsreizen) gepland. Kijk in de actuele planning voor jouw week. Prijzen gelden voor een individuele boeking. Wilt u met minimaal 5 deelnemers, of met uw vereniging in een andere week dan is dat uiteraard bespreekbaar.


Fietsvakanties:

Fietsen op onze e-mountainbikes met ervaren gidsen, 5 fietsdagen (50 tot 70km p.dag), vrije dag, uitstapjes Balatonmeer, Goulash, Hongaarse avond, incl. alle maaltijden thuis, transport en transfers en inclusief de vliegreis.

8 dagen all-inclusive:  € 1.195,-


Extra opties:

Code    Omschrijving    Prijs

RB: Extra ruimbagage vanaf € 40,-

SR: 1-pers. kamer, hele vakantie € 125,-

TF: Aparte transfer Somogyacsa € 120,-


Bij elke boeking additioneel:

GF: Bijdrage GGTO garantiefonds € 15,-

TT: Toeristenbelasting p.p.p.n. € 1,-

AC: Boekingskosten € 20,-

Aanbiedingen

Wandelvakantie 8 dagen

Geschikt voor de actieve- maar ook minder ervaren fietsers

€ 1.195,-
8 fietsvakantie dagen
 • Arrangementsprijs: € 1.195,-
 • 8 daagse fietsreis all-inclusive met gidsen
 • zondag t/m zondag  of donderdag t/m donderdag
 • op basis van volpension thuis
 • Hongaarse avond met live-muziek en Goulash
 • inclusief gebruik e-mountainbike (750W)
 • 5 dagen prachtige fietstochten (50 a 70 km)
 • vanuit één locatie (Somogyacsa)
 • Inclusief: Vliegticket (pp) vanaf Schiphol A'dam
 • Transfers Budapest V/V
 • Transport begin- en eindpunten
 • Begeleiding Nederlandse gids(en)
 • excl. persoonlijke uitgaven
 • excl. toeristenbelasting + boekingskosten
 • excl. bijdrage GGTO garantiefonds

Wandelen en schilderen 8 dagen

Geschikt voor de sportieve mountainbiker

€ 895,-
fietslvakantie
 • Arrangementsprijs: € 895,-
 • Prijs aflopend met meerdere deelnemers
 • 8 daagse fietsreis individueel (zonder gids)
 • in elk gewenste periode te organiseren
 • op basis van volpension thuis 
 • 6 dagen mountainbiken met jouw eigen groep
 • inclusief gebruik e-mountainbike (750W)
 • dagtochten tussen de 50 en 70 km
 • vanuit één locatie (Somogyacsa)
 • Optioneel: Vliegticket (pp) van NL of B *)
 • Transfers Budapest V/V
 • excl.  persoonlijke uitgaven
 • excl. toeristenbelasting + boekingskosten
 • excl. bijdrage GGTO garantiefonds

Bekijk nu de actuele planning

Fiets- en wandelvakanties, groepsreizen, 8 dagen

Wandelvakantie:

Zondag 4 t/m zondag 11 oktober 2020

Fietsvakantie:

Donderdag 15 t/m donderdag 22 oktober 2020

Fiets/Wandelreizen, 8 dagen

Wandelvakantie:

Zondag 4 t/m 11 oktober

Fietsvakantie:

Donderdag 15 t/m 22 oktober

Boeken gaat simpel. 1 scherm, 1 knop