Video Aspect Ratio: 4:1

Stap voor stap in een andere wereld !

Kom wandelen met een groep gelijkgestemden en beleef de week van je leven

Het voorjaar in Hongarije is prachtig:

* zondag 6 t/m zondag 13 oktober 2024

Start hier


Check data en prijzenEen hele week genieten van een indrukwekkend decor van rust en natuur ­schoon. Elke dag wordt een andere prachtige tocht gelopen met een Nederlands sprekende gids(en). je verblijf is op basis van volpension thuis. - 8 daagse reis, 7 nachten - vervoer in Hongarije met Minibus of Touringcar van en naar het vliegveld en tijdens de gehele periode naar de wandelroutes. Zwembad met groot terras vanwaar we van een geweldig uitzicht genieten over de Koppany vallei. Boek dé vakantieweek die je niet snel zult vergeten!

Optioneel kun je nog 5 dagen Boedapest bezoeken aan het einde van je wandelvakantie. Kortom een volledig en goed georganiseerde week in een oase van rust en natuur die vooral in het voorjaar prachtig is.

In 2024 zijn de volgende wandelweken gepland:

  • Zondag 12 t/m zo. 19 mei 2024 (volgeboekt)
  • Zondag 6 t/m 13 oktober 2024

Wil je eerst "alles" weten over Hongarije en de mogelijkheden die wij je bieden. Krijg dan direct toegang tot ons boek: Stap voor stap in Hongarije. Het boek is nu tijdelijk  gratis.


Stap voor stap in Hongarije!

Ben je een actieve wandelaar en toe aan een weekje er helemaal tussen uit?
Wil je genieten van de rust en natuur in een prachtig land?

Je zit er af en toe best doorheen. Je merkt het aan je korte lontje, je reageert anders op je omgeving. Je zit steeds maar in je hoofd en je merkt dat je rust en ontspanning nodig hebt. Het wordt tijd om dit te veranderen. Prachtige wandelingen zou je willen maken, er even uit. Wandelen in Hongarije biedt je een uniek wandelvakantie-concept. Natuur, ruimte en ontspan­ning. Je hoofd “leeg” wandelen met gelijkgestemden, lekkere en goed verzorgde maaltijden in een fantastische omgeving, en als je wilt: termálbaden, massages en ontspanning.

Een wandelweek is feitelijk een op maat gesneden vakantie speciaal voor jou. Afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar lopen we elke dag een totaal andere tocht in een zeer gevarieerd gebied. Geen vakantieweek is hetzelfde, de groepsgrootte varieert, maar we hebben allemaal één doel: een fantastisch mooie week in een supergaaf land met een overdaad aan natuur, cultuur, lekker eten en gastvrijheid.


  • Wandelen met gelijkgestemden in één week over 100 km gemarkeerde wandelpaden met ervaren gids(en)
  • Hoe zou het zijn als je voor 't eerst in je leven een moeflon of bison van dichtbij aanschouwt of ander wild als reeën, herten of vossen.
  • Daarbij is wandelen gezond voor je mind & body, en uiteraard voor je ledematen en goed voor je innerlijke rust
  • Heerlijke maaltijden, puur en vooral Hongaars, lekker buiten, Goulash boven een houtvuurtje, een wijntje, een biertje (ook vegetarisch)
  • Het weer in het voorjaar in Hongarije is al prachtig mooi, temperaturen van dik in de 20 graden en de natuur komt in volle bloei
  • Wij bieden jouw de week die vooral in het voorjaar een prachtige ervaring wordt in een land waar je niet snel aan gedacht had

Prachtige wandelingen door authentiek Hongarije. Een verstild dorpje waar de tijd lijkt stil te staan.

Harry (A A) Vlaar - Hoorn

De vakantie was voor mij fantastisch. Heel compleet: de omgeving, de wandelingen, het eten. Top!

Frida van der Ploeg - Leiden

De wandelcoach kon ons veel vertellen over de bloemen, planten en dieren die we tegenkwamen.

Michelle Munnikhuis - Gouda

Wil je weten hoe jouw wandelvakantie er uit kan zien? Hier een overzicht van dag tot dag

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld in Budapest staat onze bus klaar voor transfer naar Somogyacsa. Je wordt ontvangen met een Hongaars welkomstdrankje en hapje in de centrale bar. We maken kennis met de groep en je ontvangt de sleutel van uw kamer.

Dag 2

Na een goed ontbijt maken we ons klaar voor de eerste wandeling direct in de omgeving van het dorp. We maken direct de lunch klaar (die nemen we mee) en lopen vandaag de '4-dorpen-route', zodat je een mooie indruk krijgt hoe het leven in Hongarije er uit ziet.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we met onze bus naar het beginpunt van de route 'Kereki' in een prachtig wandelgebied nabij het Balaton-meer. De tocht is ruim 22 km en we komen langs prachtige plaatsen als bijv. een kasteelruïne, een uitkijktoren, ongerepte natuur en een mooi beeldenpark (Sobor-park) met houten en uit steen gehouwen beelden. We komen tevens op het hoogste punt van de provincie aan. 

Dag 4

Vandaag gaan we naar het Deseda-meer vlakbij de provinciehoofdstad Kaposvár. De route gaat rond het meer en we starten bij de camping aan de zuidkant vlakbij de stuwdam. Op het eerste gedeelte komen we nog wat bebouwing tegen maar gaande weg maakt de prachtige natuur ons meer en meer van ons meester. Een afwisselend pad langs vennetjes en kreken, over een mooi eiland richting de noordkant van het meer alwaar we de lunch nuttigen op een prachtige lunchplek.

Dag 5

Vandaag is een vrije dag die je naar eigen inzicht kan besteden. Je kunt gaan wandelen, lezen, of gewoon niets doen, maar soms gaan we met onze bus naar bijv. Kaposvár of andere leuke plaatsen in de omgeving zoals Igal waar een heerlijk wellness centrum is gevestigd met diverse (geneeskrachtige) baden. Een echte aanrader. De avondmaaltijd nuttigen we in een klein restaurantje in Igal waarna we ca. 21.00 weer terug zijn in ons dorp. De avond is ook uiteraard weer vrij te besteden.

Dag 6

We gaan vandaag naar Ságvár. Deze route is ook weer zeer afwisselend met halverwege de dag een zeer steile klim om op de vrij hoge heuvelrug te komen. We hebben hier en daar uitzicht op het balatonmeer. Verder nemen we de lunch s-ochtends al mee die we kunnen gebruiken op een mooie lunchplek nabij een meertje.

Dag 7

Meestal op de zaterdag vertrekken we naar schiereiland Tihany dat is gelegen in het Balatonmeer. We steken met de pont het meer eerst over, of we parkeren nog aan onze kant en gaan er lopend op. We starten de wandeltocht bij het grote hotel waarna we snel de bossen intrekken. We komen op mooie plaatsen en bijzondere natuur, een verlaten kerk uit vroege middeleeuwen, en bijzondere rotspartijen miljoenen jaren geleden ontstaan.

Dag 8

Na het ontbijt vertrekken we op de juiste tijd naar Budapest (ruim 4 uur voor vertrek vliegtuig). De regel is om dan ca. 2 uur vooraf aanwezig te zijn, waarna we je uitzwaaien voor vertrek naar huis.

Direct gratis toegang tot ons e-boek Stap voor stap in Hongarije

Alles dat je moet weten vóór vertrek naar Hongarije om er een fantastische wandelvakantie te beleven. In deze super dikke tijdelijk gratis uitgave (85 pag.) geven we je aanbevelingen en tips en eigenlijk alles wat je moet weten over Hongarije. 

Boek Stap voor stap in Hongarije

Aanbod & Video wandelvakantie

Kijk hier voor een sfeerimpressie van jouw wandelvakantie naar Hongarije. Deze promo video is in Hongarije tijdens een wandelweek gemaakt en geeft een uitstekende weergave van hoe jouw week eruit kan zien.Een wandelweek is voordelig geprijsd omdat Hongarije voor ons een 'goedkoop' land is. Jouw reis bieden we  aan voor € 749,- all-inclusive, dus vol pension, inclusief maaltijden, transfers van en naar Boedapest, alle wandeltochten met gids, een Hongaarse avond met live-muziek en Goulash buiten op een houtvuurtje en nog veel meer. Voor een kleine meerprijs regelen we ook de vliegticket voor je zodat het enige wat jij doet is naar de luchthaven gaan en we zien je in Hongarije.


 *** Zondag 6 t/m 13 oktober 2024 ***

Arrangementsprijs nu slechts € 749,-(exclusief boekingskosten €30,- GGTO-bijdrage €9,00 en toeristenbelasting €10,50)

Ik dacht dat de vorige keer al goed was maar deze keer was nog gezelliger en ontspannender.

Annelies Stoute - H.I. Ambacht

Hallo Annerie en Jean, Het was een leuke vakantie, we hebben erg genoten en heel veel gezien.

Elva Rosa - Hoorn

Wat een fijne week heb ik gehad, Gastvrij­heid, heerlijke maaltijden en daarnaast een mooie omgeving.

Heleen Bervoets - Maassluis

Gast­vrij­heid en uitstekende verzorging. Voor ons een eerste mooie kennis­making met Hongarije!

Yvonne & Arnoud - Vlaardingen

Hongarije was voor mij nieuw en verras­send mooi. De wande­lingen geven een goed beeld van het land.

Marja Oldenburg - Schiedam

Wederom voor mij weer een fantastische week. Heb al meerdere weken meegelopen met Jean.

Adriaan van der Roer - Rotterdam

Ben jij klaar voor jouw wandelvakantie?