Over Wandelen in Hongarije

Wandelen in Hongarije

Waarom we jou een vakantie in Hongarije bezorgen die je niet snel zult vergeten. Een land waaraan je niet snel denkt, maar dat zeker interessant is om een keer te beleven. Wandelen, trektochten van dorp naar dorp of gewoon lekker relaxen!

Annerie en Jean naast elkaar

Een onvergetelijke vakantie voor elke wandelaar

Hallo! Leuk dat je even kijkt op onze website. Wij zijn Annerie en Jean en organiseren sinds 2003 heerlijke wandelvakanties in Hongarije. Een heerlijk land dat sinds 2004 lid is van de EU met gastvrije mensen, veilig en overwegend katholiek. Een land waar de tijd 40 jaar stil lijkt te hebben gestaan, maar waar alles toch goed geregeld is. Kom naar Hongarije en 'beleef' het land in al zijn facetten. Wandelen kan iedereen, of doe de combi-vakantie met  schilderen erbij. We organiseren kleinschalige vakanties en hebben alles in eigen beheer, mooie authentieke accommodaties, meer dan 50 prachtige wandelroutes,  een gezellige bar, uitstekend transport en zitten op een plek met weergaloze uitzichten direct vanaf je terras of zwembad, midden in de vrije natuur. Boeken gaat snel en eenvoudig en alles is goed en veilig geregeld. Wij zijn bijvoorbeeld lid van de NTAK (Hongaars Bureau voor Toerisme) zodat je reis altijd is gegarandeerd. Kom je ook een keer? 

Wandelvakantie in Hongarije

Wandelen in Hongarije

Je houdt van natuur, rust, maar ook van cultuur en geschiedenis. Tijdens je vakantie wil je ook wat doen, nieuwe mensen ontmoeten, en met gelijkgestemden een heerlijke tijd beleven in een schitterende omgeving, onthaasten, of de accu weer eens goed opladen!
Wij bieden jou dan precies hetgeen dat je zoekt. Hongarije is de ideale vakantiebestemming die ervoor zorgt dat je een vakantie beleefd die je niet snel zult vergeten.
Voor de doorgewinterde wandelaar en de artistieke kunstenaar biedt Artventures je een mooie vakantie, maar ook als je alleen met vrienden of je hele gezin bijvoorbeeld 3 weken één van onze vakantiehuizen huurt.
Voor de meest verfente wandelaar hebben we 100-den kilometers wandelpad klaarliggen in de mooiste natuurgebieden van Hongarije. Sterker nog; Artventures ligt precies midden in het Koppányvölgy natuurpark. Een beschermd natuurgebied van maar liefst 16.500 hectare langs de Koppány-creek.
Wandelvakantie in Hongarije

Gediplomeerde wandelgidsen

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde wandelgidsen die de gebieden op hun duimpje kennen en al vele jaren in Hongarije de wandelvakanties begeleiden. Het certificeringsprogramma van de kWbn is onlangs gewijzigd en meer toegespitst op het trainen en begeleiden van wandelaars, ook in vakantiegebieden. Onze gidsen hebben het kWbn-diploma Wandeltrainer gehaald (erkend door NOC*NSF) en zijn getraind in alle facetten van het wandelen. Zij begeleiden de groep en hebben kennis van veiligheid, kennis van materialen, het geven van een goede warming-up (en cooling-down) en kunnen in geval van calamiteiten direct optreden. Wist u bijvoorbeeld dat wij op onze locatie in Hongarije een AED hebben? 


Uiteraard hebben we ook voor onderweg allerlei materialen bij ons om de wandeltochten goed te laten verlopen zoals blarenpleisters, een ehbo-kit, maar ook zaken als een regen-poncho en een knieband ontbreken niet. Kortom, U kunt veilig op wandelvakantie in Hongarije.
Jean Wabbijn - wandelgids
Hi, mijn naam is Jean en ik ben wandelgids in Hongarije voor groepswandelvakanties. Ook als je individueel wilt wandelen of een trektocht wilt doen dan ben je bij ons (Artventures) aan het juiste adres. Vind je het leuk om binnen een gezelschap van een groep te wandelen en onderweg gezellig te kletsen en samen wat te eten en te drinken of voel je juist meer voor een individuele wandelvakantie? Een vakantie waarbij je zelf bepaalt hoe je dagindeling is, hoe lang of snel je wandelt, wanneer je pauzeert en zelf bepaalt hoe je wandelroute er uit ziet. Wandelen binnen de veiligheid van een groep heeft natuurlijk zijn voordelen, maar een individuele wandelvakantie of wandeltrektocht zeker ook. Ik organiseer het voor je in Hongarije. Vul je E-mail even in dan hou ik je graag op de hoogte over onze wandelavonturen in Hongarije en ik geef je af en toe ook nog gratis wandeltips.
Jean - wandelgids

Maak kennis met ons wandelteam:

Annerie

Eigenaar Artventures

Jean

Wandelgids

Nick

Wandelgids

Ferry

Algemene zaken
Brigitta Keuken en maaltijden verzorging

Brigitta

Keuken/maaltijden

Imre

Tuin en onderhoud
Waarom Wandelen in Hongarije

Waarom wij kozen voor Hongarije

Annerie
....hoe leg je uit wat je voelde toen je voor het eerst hier op deze plek kwam. Annerie doet een poging om het uit te leggen. 

Hongarije was nog niet aangesloten bij de EU. Het was april 2003 en we trokken met onze 25 jaar oude Daf camper door Hongarije. Vele facetten van het Hongaarse landschap hebben we bekeken. En op deze plek hier in de provincie Somogy waren we gelijk verliefd. Het uitzicht fenomenaal en het klimaat heerlijk.

Straten vol met bloeiende kersenbomen, dorpjes in het glooiende landschap, als zo ook het dorpje Somogyacsa. Het kunstenaars oog zag en onze harten voelden dat dit de plek was! Een plek om tot jezelf te komen, te genieten van stilte en de natuur.

Warme wandelvakantie

Warme gevoelens

Uitermate geschikt voor familie vakanties, omdat je a) aan de ene kant heerlijk geniet van de stilte en de natuur om je heen en b) als je het vertier zoekt is het Balatonmeer maar een half uurtje weg. En Somogyacsa ligt zeven kilometer van Igal, waar een geneeskrachtige Thermálbron uit de grond omhoog komt, daar is een leuk Wellness centrum gebouwd.
Natuur in Hongarije

De pure natuur

Hier zijn we zo bewust van de natuur om ons heen en doen we ons best om zo puur mogelijk te leven. Dit met respect voor de natuur, we gebruiken zoveel mogelijk streek gekweekte en gemaakte producten.

Ook onze dorpsgenoten dragen wij een warm hart toe, waarmee we altijd zoveel mogelijk samen werken.

Nu verhuurt Artventures (Annerie) de authentieke boerderijen als vakantie villa’s voor verschillende vakanties.

Daarom...Hongarije, en dan heb ik het nog niet over de gastvrijheid van de mensen en het zeer betaalbaar uit eten gaan. Als vakantie land is Hongarije enorm in opkomst, en doet zeker niet onder voor landen als Italië, Spanje of Frankrijk.

Dus wat je ook gaat doen in Hongarije. Bij ons zit je altijd goed. Maak je keuze en boek je reis!

Koppányvölgy natuurpark

Voor de meest verfente wandelaar hebben we 100-den kilometers wandelpad klaarliggen in de mooiste natuurgebieden van Hongarije. Sterker nog; Artventures ligt precies midden in het Koppányvölgy natuurpark. Een beschermd natuurgebied van maar liefst 16.500 hectare langs de Koppány-creek.

Tihany

Ook hebben we wandelgebieden op het schiereiland Tihany in het Balatonmeer, de grotten bij Ságvár, of rond het Deseda-meer vlakbij de provinciehoofdstad Kaposvár.

Video Wandelvakantie

Hier in vogelvlucht een video van hoe jouw wandelvakantie er uit kan zien. Dit is natuurlijk maar een greep uit de vele wandelmogelijkheden die wij bieden. Heb je vragen over onze wandelvakanties, neem dan even met ons contact op via onderstaande button.

Nu maken wij verschillende wandeltochten in Hongarije

Groepswandelvakantie

Een heerlijke week vakantie in een prachtig decor van rust en natuurschoon. Je bent in een groep met gelijkgestemden en we lopen elke dag een prachtige wandeltocht in steeds weer een verschillend gebied. Deze reis is ook geschikt voor alleengaanden en singels.

Individuele wandelvakantie

Wandelen zonder gids met z'n twee of met je eigen groepje is een hele belevenis. je bepaalt zelf je dagindeling, hoe lang of hoe snel je wandelt en je hebt de keuze uit minimaal 25 prachtige dagwandelingen. Je start vanuit je eigen locatie en je bent de hele dag op pad.

Trektochten

Wandeltrektocht-vakanties in Hongarije zijn weer een geheel nieuwe- en uiterst avontuurlijke manier om je vakantie te vieren in een land dat hier bij uitstek voor geschikt is. Artventures is uniek in Hongarije voor wandeltrektochtvakanties. Je kiest uit vier verschillende tochten.

Wandelen- en schilderen (combi)

Wil je  wandelen maar ook nog graag creatief bezig zijn tijdens je vakantie? Dan is deze reis bij uitstek geschikt voor jou. In de ochtenden gaan we wandelen met gids en 's-middags kun je heerlijk schilderen o.l.v. kunstenares Annerie in het atelier, buiten, of  andere plek.
Artventures e-book: Stap voor stap in Hongarije

Heb je ons boek "Stap voor stap in Hongarije" al gedownload?

Alles dat je moet weten vóór vertrek naar Hongarije om er een fantastische wandelvakantie te beleven. In deze super dikke uitgave (85 pag.) geven we je aanbevelingen en tips en eigenlijk alles wat je moet weten over Hongarije. Veel leesplezier met ons gratis e-boek!