7 wonderen der natuur in Hongarije

7 wonderen der natuur in Hongarije

1) Megyer-hegy / bergmeer

In het Noord Oosten van Hongarije heeft zich een meer gevormd in een verlaten steengroeve, die sinds 1907 gesloten is. De steengroeve was in gebruik sinds de 15e eeuw. Het meer heeft een maximale diepte van 6,5 meter en sommige rotsdelen steken wel 70 meter boven het water uit. Het landschap is dus eigenlijk gevormd door mensen handen kun je wel zeggen. Naast het meer, zijn de accommodaties waar de mijnwerkers verbleven te zien, ze zijn uit de rotsen gehakt. Op de rotsen rond het meer wordt veel gedaan aan klimsport..

Vanuit het centrum van Sárospatak kun je bij het meer komen door het volgen van de rode toeristische route. En wanneer je toch in dit gebied bent, kun je ook het Rakoczi kasteel bekijken in Sárospatak.

 

 

 

 

Over de schrijver
Jean is wandelgids in Hongarije en begeleidt alle wandelvakanties in Hongarije. Hij organiseert de wandeltochten, zowel de lange- en korte dagtochten maar ook de trekking-tours, in de gehele provincie Somogy, waar Artventures is gevestigd. De meeste wandelvakanties worden door Jean gedaan en hij is aanspreekpunt voor alle wandelgasten die jaarlijks naar Hongarije reizen om er een fantastische wandelweek te beleven.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down