Unieke wandelvakantie in Hongarije

Unieke wandel­vakanties in Hongarije!

Actief en sportief in de vrije natuur tijdens een wandel-vakantie in natuurparken, Tihany/Balaton of nabij het Deseda-meer.

Check data en prijzen

Prachtige wandelroutes in Hongarije

Elke dag

een prachtige route
Vertrek garantie

100%

vertrek garantie
Wandelen in het mooiste gedeelte van Hongarije!
Wandelen in het mooiste gedeelte van Hongarije

Wande­len met gidsen

Een hele week genieten van een indrukwekkend decor van rust en natuur­schoon. Elke dag wordt een andere prachtige tocht gelopen met een Nederlands sprekende gids. Uw verblijf is op basis van volpension thuis. - 8 daagse reis, 7 nachten - vervoer in Hongarije met Minibus of Touringcar van en naar het vliegveld en tijdens de gehele periode naar de wandelroutes. Zwembad met groot terras vanwaar we van een geweldig uitzicht genieten over de Koppany vallei. Boek dé vakantieweek die je niet snel zult vergeten!

Twee soorten groepen

Individuele boeking

Wandelen zonder gids in Hongarije
Je schrijft je in voor één van de geplande weken. Bij 5 deelnemers of meer in één boeking, krijg je bovendien 10% korting op de gehele arrangements­prijs. Je wordt afgehaald (met de gehele groep) van het vliegveld in Budapest en je beleefd gezamenlijk een fantastische wandelweek op onze locatie in Somogyacsa. Tijdens jouw wandelvakantie lopen we diverse prachtige tochten in de provincie Somogy en bij het Balatonmeer. We doen ook een stadswandeling zo mogelijk  in Budapest (optioneel).

Bekijk de mogelijkheden

Een wandelvereniging

Wandelverenigingen in Hongarije
Bedrijfsuitjes, een familie-uitje, teambuilding, het kan allemaal. We hebben de samenwerkingen en de knowhow om voor grote groepen een mooie week vakantie te organiseren. Met de bus van het vliegveld in Budapest opgehaald worden en de chauffeur is de hele week beschikbaar. Alle maaltijden, tussendoor een vrije dag met vele mogelijke activiteiten als een "Hongaarse feestavond" met live-muziek, of juist lekker helemaal niks. Mail met vragen en voor een afspraak. We hebben een mooie presentatie om op uw vereniging te vertonen.

Een vakantie met wandelweek (groepsreis) is inclusief:

Vliegreis naar Hongarije

Vliegreis

Wij kunnen tegen kostprijs de vliegticket voor je regelen > zie algemene voorwaarden

Wandelen in Hongarije met transfers

Transfers

Onze chauffeur haalt de groep op bij aankomst op het vliegveld in Budapest. Alles goed geregeld.

KWbN Logo Nationale wandelbond

Begeleiding

De wandelingen worden begeleid door (kWbn) gediplomeerde Nederlandse gidsen.
Vakantie in Boedapest

Boedapest

Optioneel is het mogelijk om na een wandel-vakantie nog een paar dagen Budapest te doen.
Wandeltocht in Hongarije

Schitterende wandeltochten

in een zeer gevarieerd gebied

Vrije dagen in Hongarije

1 Vrije dag tussendoor

naar eigen inzicht te besteden
Wandelen in Hongarije inclusief maaltijden

Alle maaltijden thuis 

zijn inbegrepen in de reissom.
Nederlands sprekende begeleiding in Hongarije

Nederlandse begeleiding

Wij hebben Nederlands sprekende begeleiding
Wandelvakantie speciaal voor jou

Volledig door ons op maat geregeld

Een wandelweek is feitelijk een op maat gesneden vakantie speciaal voor jou. Afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar lopen we elke dag een totaal andere tocht in een zeer gevarieerd gebied. Geen vakantieweek is hetzelfde, de groepsgrootte varieert, maar we hebben allemaal één doel: een fantastisch mooie week in een supergaaf land met een overdaad aan natuur, cultuur, lekker eten en gastvrijheid.
Een week van dag tot dag


Heerlijk eten in Hongarije

Heerlijk puur eten

Van verse Hongaarse ingrediënten uit de regio, smakelijke maaltijden. Hongaarse specialiteit "pörkölt" wordt buiten gekookt op een houtvuur in een ketel aan een driepoot. Ook vegetarische maaltijden zijn uiteraard mogelijk. Tijdens je vakantie staat er elke dag weer een ander menu op het programma, smakelijk en supergezond.
"Een heerlijke week"
We hebben een heerlijke week gehad. Prachtige wandelingen door authentiek Hongarije. Een verstild dorpje waar de tijd lijkt stil te staan, hier en daar Trabant op het erf, weidse velden en dichte bossen en de mogelijkheid om ook een kortere route te lopen.

Harry (A A) Vlaar

"Heel compleet"

Dank voor jullie brief. De vakantie was voor mij fantastisch. Heel compleet: de omgeving, de wandelingen, het eten en de accommodatie, Fantastisch. Lieve groet van Frida.
Frida

"Mooie wandelroutes"

Ik heb een heerlijke vakantie gehad, mooie wandelroutes, heel afwisselend landschap. Paul de wandelcoach kon ons veel vertellen over de bloemen, planten en dieren die we tegenkwamen.
Michelle Munnikhuis
"Een heerlijke week"
Prachtige wandelingen door authentiek Hongarije.

Harry (A A) Vlaar 

 Wandelsportsch. West Friesland

"Heel compleet"

De vakantie was voor mij fantastisch, heel compleet!
Frida

(individueel ingeschreven)

"Mooie wandelroutes"

Heb een heerlijke vakantie gehad, mooie routes, afwisselend gebied.
Michelle Munnikhuis

(individueel  ingeschreven)

Een wandelweek biedt je elke dag een andere route

Een wandelweek biedt je elke dag een andere route

Aankomst in Budapest

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld in Budapest staat onze bus klaar voor transfer naar Somogyacsa. U wordt ontvangen met een Hongaars welkomstdrankje en hapje in de centrale bar. We maken kennis met de groep en u ontvangt de sleutel van uw kamer.
Groepswandelvakantie dag 2

Dag 2

Na een goed ontbijt maken we ons klaar voor de eerste wandeling direct in de omgeving van het dorp. We maken direct de lunch klaar (die nemen we mee) en lopen vandaag de '4-dorpen-route', zodat je een mooie indruk krijgt hoe het leven in Hongarije er uit ziet. We komen gaandeweg de dag een aantal dorpen tegen die allen zijn gelegen in het Koppány Natuurpark. De tocht is 20/22km dus we komen weer op de locatie om ca. 16 a 16.30 uur. Voor de avondmaaltijd is uiteraard gezorgd, en de bar is geopend tot 23.00 uur.
Groepswandelvakantie dag 3

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we met onze bus naar het beginpunt van de route 'Kereki' in een prachtig wandelgebied nabij het Balaton-meer. De tocht is ruim 22 km en we komen langs prachtige plaatsen als bijv. een kasteelruïne, een uitkijktoren, ongerepte natuur en een mooi beeldenpark (Sobor-park) met houten en uit steen gehouwen beelden. We komen tevens op het hoogste punt van de provincie aan. Tussen de middag nuttige we de lunch in een klein cafeetje in het wijn-dorpje Kötsce. Deze tocht is zeer gevarieerd, het landschap heel afwisselend. Dan door een dicht bos, later over open vlakten, langs bosranden, een laaggelegen moerasgebied en prachtige vegetatie langs de route. We komen zeker herten en andere dieren tegen. Einde middag gaan we met onze bus weer terug naar Somogyacsa.
Groepswandelvakantie dag 4

Dag 4

Vandaag gaan we naar het Deseda-meer vlakbij de provinciehoofdstad Kaposvár. De route gaat rond het meer en we starten bij de camping aan de zuidkant vlakbij de stuwdam. Op het eerste gedeelte komen we nog wat bebouwing tegen maar gaande weg maakt de prachtige natuur ons meer en meer van ons meester. Een afwisselend pad langs vennetjes en kreken, over een mooi eiland richting de noordkant van het meer alwaar we de lunch nuttigen op een prachtige lunchplek. De lunch is geheel verzorgd door Artventures dus we nemen vandaag niets mee. s-Middags gaan we richting het Arboretum. Dit is een mooie natuurtuin met bijzondere planten en bomen, waarna we over de brug weer richting de zuidkant van het meer lopen. We komen nog een uitkijktoren tegen en zo rond 16.30/17.00 uur zijn we weer terug bij de stuwdam voor vertrek naar onze locatie in Somogycasa.
Groepswandelvakantie dag 5

Dag 5

Vandaag is een vrije dag die je naar eigen inzicht kan besteden. Je kunt gaan wandelen, lezen, of gewoon niets doen, maar soms gaan we met onze bus naar bijv. Kaposvár of andere leuke plaatsen in de omgeving zoals Igal waar een heerlijk wellness centrum is gevestigd met diverse (geneeskrachtige) baden. Een echte aanrader. De avondmaaltijd nuttigen we in een klein restaurantje in Igal waarna we ca. 21.00 weer terug zijn in ons dorp. De avond is ook uiteraard weer vrij te besteden.
Groepswandelvakantie dag 6

Dag 6

We gaan vandaag naar Ságvár. Deze route is ook weer zeer afwisselend met halverwege de dag een zeer steile klim om op de vrij hoge heuvelrug te komen. We hebben hier en daar uitzicht op het balatonmeer. Verder nemen we de lunch s-ochtends al mee die we kunnen gebruiken op een mooie lunchplek nabij een meertje. De natuur van deze tocht is ook weer prachtig en we lopen feitelijk om 2 grote heuvels heen en zelfs doorheen, middels een aantal grotten die we tegenkomen, maar ook een 300 jaar oude boom, wijnheuvels en lopen door de wijnranken naar boven.
Groepswandelvakantie dag 7

Dag 7

Meestal op de zaterdag vertrekken we naar schiereiland Tihany dat is gelegen in het Balatonmeer. We steken met de pont het meer eerst over, of we parkeren nog aan onze kant en gaan er lopend op. We starten de wandeltocht bij het grote hotel waarna we snel de bossen intrekken. We komen op mooie plaatsen en bijzondere natuur, een verlaten kerk uit vroege middeleeuwen, en bijzondere rotspartijen miljoenen jaren geleden ontstaan. Zodra we het bos uit zijn lopen we langs het meer (Bélsõ-Tó) naar het centrum van het dorpje waar een heerlijke lunch op ons wacht. s-Middags begint het 'echte werk', eerst langs de 800 jaar oude grotwoningen waar monniken leefden en daarna via de binnen-meertjes het eiland rond aan de zuidkant. Een stevige maar zeer mooie tocht die ons uiteindelijk weer brengt bij de pont alwaar we zijn gestart. s-Avonds wacht ons dan een heuse 'Hongaarse avond' met pörkölt (Goulash) op het vuur en indien mogelijk live-muziek. Het is de laatste avond van een prachtige week.
Groepswandelvakantie dag 8

Dag 8

Na het ontbijt vertrekken we op de juiste tijd naar Budapest (ruim 4 uur voor vertrek vliegtuig). De regel is om dan ca. 2 uur vooraf aanwezig te zijn, waarna we je uitzwaaien voor vertrek naar huis.
Samen met een groep op vakantie

Samen, met een groep én voor singles of alleengaanden is deze reis laagdrem­pelig en voor iedereen geschikt.

Een hele week genieten van een indrukwekkend decor van rust en natuur­schoon. Elke dag wordt een andere prachtige tocht gelopen met een Nederlands sprekende gids. Uw verblijf is op basis van volpension thuis. - 8 daagse reis, 7 nachten - vervoer in Hongarije met Minibus of Touringcar van en naar het vliegveld en tijdens de huurperiode naar de wandelroutes. Zwembad met groot terras vanwaar we van een geweldig uitzicht genieten over de Koppány vallei. Boek dé vakantieweek die je niet snel zult vergeten!

Accommodatie tijdens de vakantie

Tijdens je wandelvakantie verblijf je in één van onze vakantievilla's. Alle vakantievilla's zijn voorzien van een woonkamer, keuken, douche/toilet en meerdere slaapkamers. De slaapkamers zijn voorzien van een bij aankomst gevulde minibar. In de woonkamer vindt je verder een TV-dvd-speler, en er is Wi-Fi over de gehele locatie. Je kunt boeken voor een één- of twee-persoons kamer.
GGTO garantiefonds bij wandelen in Hongarije

Zekerheid met garantiefonds

Je hebt het vast wel eens gehoord. Mensen hebben geboekt bij één of andere onbekende (of zelfs grote) reisorganisator en zijn dan ineens hun geld kwijt omdat de reisorganisatie plotseling failliet is. Bij Artventures heb je in ieder geval de zekerheid dat dit niet kan gebeuren. Jouw geld is veilig bij ons. Wij zijn namelijk aangesloten bij het GGTO garantiefonds en lid van de reis-brancheorganisatie VvKR.
Wandelen in Hongarije groep

Prijzen van de wandelgroepsreizen

Voor de komende periode zijn er diverse wandelweken (groepsreizen) gepland. Kijk in de actuele planning voor jouw week. Prijzen gelden voor een individuele boeking. Wilt u met minimaal 5 deelnemers, of met uw vereniging in een andere week dan is dat uiteraard bespreekbaar.


Wandelgroepsvakanties:

Wandelen met ervaren gidsen, 5 wandeldagen (18 tot 25km), vrije dag, uitstapjes Balatonmeer, Goulash, Hongaarse avond, incl. alle maaltijden thuis, transport en transfers.

8 dagen all-inclusive:  € 749,-Check data en prijzen


Optioneel kun je kiezen:

Code    Omschrijving    Prijs

FT: Vliegtickets tegen kostprijs v.a. € 150,-

 inclusief transfer BP <> Somogyacsa (VV)

RB: Extra ruimbagage vanaf € 95,-

 ruimbagage kan nog vóór vertrek worden toegevoegd

SR: 1-pers. kamer, hele vakantie € 145,-

TF: Aparte transfer  Somogyacsa € 120,-

 in geval we je/jullie apart ophalen/brengen naar BP


Bij elke boeking additioneel:

GF: Bijdrage GGTO garantiefonds p.p. € 9,00

TT: Toeristenbelasting p.p.p.n. € 1,50

AC: Boekingskosten € 30,-

Artventures e-book: Stap voor stap in Hongarije

Heb je ons boek "Stap voor stap in Hongarije" al gedownload?

Alles dat je moet weten vóór vertrek naar Hongarije om er een fantastische wandelvakantie te beleven. In deze super dikke uitgave (85 pag.) geven we je aanbevelingen en tips en eigenlijk alles wat je moet weten over Hongarije. Veel leesplezier met ons gratis e-boek!
Artventures Wandelgroepsreizen in Hongarije
Arrangementsprijs
€ 749,-

Wandelvakantie

(groepsreis) 8 dagen

Geschikt voor de actieve- maar ook minder ervaren wandelaar

 • Arrangementsprijs: € 749,-
 • 8 daagse wandelreis all-inclusive
 • meestal zondag t/m zondag
 • op basis van volpension thuis
 • 5 dagen wandeltochten (18-25 km)
 • vanuit één locatie (Somogyacsa)
 • Optioneel: Vliegticket (pp) *)
 • Optioneel: Kamer voor jezelf
 • Transfers Budapest V/V
 • Transport begin- en eindpunten
 • Begeleiding Nederlandse gids(en)
 • excl. persoonlijke uitgaven
 • excl. toeristentax + boekingskosten
 • excl. bijdrage GGTO garantiefonds

Bekijk nu de actuele planning

Wandelvakanties, groepsreizen, 8 dagen


Planning 2024:

 Zondag 12 t/m 19 mei 2024

 Zondag 6 t/m 13 oktober 2024

Wandelgroepsreizen, 8 dagen

Planning 2024:

 Zo. 12 t/m 19 mei 2024

 Wo. 6 t/m 13 okt. 2024

Boeken gaat simpel. 1 scherm, 1 knop