Kereki-vár - Kötcse rondje 15km

Eindelijk weer eens een klein dagje gewandeld in één van de geliefste gebieden namelijk tussen de 3-hoek Szólád, Kötcse en Kereki (Amaliapuzsta). Vrijdag 9 april samen met onze vrienden Peggy en David. Het weer was mooi en de lucht strak blauw, niet al te warm, dus zeg maar gerust uitstekend wandelweer. We gaan met onze oude maar vertrouwde Lada Niva naar het mini-dorpje Amaliapuzsta (Kereki) en parkeren onderaan de heuvel. Voor de verandering zijn we naar het noorden gestart, maar de landeigenaar vond dat we niet over z’n land mochten wandelen. Vreemd maar ok, geen probleem, dus we hebben een iets andere route genomen 🙂 Het gebied is zeer afwisselend, dan weer veel bos, of langs bosranden, open vlakten en een mooi dorpje, waar de tijd 40 jaar heeft stilgestaan (zo lijkt). Jammer genoeg was ons bekende terrasje in Kötcse vanwege corona nog niet open, dus we hebben gezellig ons broodje genuttigd exact in het centrum van dit mooie wijndorpje (voorzien van 2 kerken). Na de lunch weer richting Pusztaszemes, door een mooi moerasgebiedje, komen we uiteindelijk aan bij Féhervár, Het witte kasteel, althans een paar overblijfselen van een kasteeltje uit de 16e eeuw en verwoest door de Turken. Op zich een leuke bezienswaardigheid en een plek met mooi uitzicht te midden van de slotgracht (zonder water want dat heeft er nooit in gestaan :O) We dalen weer af en komen weer bij de auto aan. Een mooie dag, mooi weer en heerlijk gewandeld.

Je kunt hier de tocht op Google Earth zelf nog even bekijken door je muis over het onderste gedeelte van het scherm te bewegen. Met ‘% Grade’ en ‘Velocity’ kun je de stijgingen en de snelheid nog even bekijken.

Over de schrijver
Jean is wandelgids in Hongarije en begeleidt alle wandelvakanties in Hongarije. Hij organiseert de wandeltochten, zowel de lange- en korte dagtochten maar ook de trekking-tours, in de gehele provincie Somogy, waar Artventures is gevestigd. De meeste wandelvakanties worden door Jean gedaan en hij is aanspreekpunt voor alle wandelgasten die jaarlijks naar Hongarije reizen om er een fantastische wandelweek te beleven.
Reactie plaatsen