Hier vindt je de meeste antwoorden op je vragen over Wandelen in Hongarije. We hebben ze per onderwerp een beetje gerubriceerd zodat je snel je antwoorden vindt. Staan jouw vragen er niet bij? Geen nood, we beantwoorden alle vragen graag en snel. Stuur een berichtje via het contactformulier, via de mail of chat met ons als we on-line zijn. Desnoods pak je je telefoon. Wat je trouwens ook kunt doen is ons gratis e-book Stap voor stap in Hongarije (85 pag.) downloaden. Hierin staan nagenoeg alle vragen en natuurlijk de antwoorden die je over Hongarije en onze wandelreizen kunt hebben. Gebruik dan bovenstaande button, of lees rustig je antwoorden hieronder.


Wandeltochten

Hoe lang zijn de wandeltochten?

De 'lange' tochten van een georganiseerde wandelweek variëren van ca. 18 t/m 24 km. De korte tochten, die tijdens een combi-week (Wandelen èn Schilderen) worden gedaan zijn ca. 8 à 12 km. Trektochten variëren van 18 tot 25 km dagelijks.

Op wat voor paden wordt gelopen?

De wandelpaden zijn over het algemeen onverhard, dus gras- of bospaden, langs veldwegen of gravelpaden. Soms over asfalt echter dat proberen we te vermijden. Er zijn dagelijks wel hoogte verschillen, soms wat steiler maar meestal goed te doen.

Hoe snel wordt er gelopen?

We lopen op een recreatief tempo, ongeveer 3,5 à 4 km/u. Het landschap is glooiend, wat omhoog, wat omlaag en over onverharde (wandel-) paden. Een tocht van 22 km duurt, incl. lunch en genieten van de natuur een dag van 9.00 tot gemiddeld 16.00 uur.

Wat te doen bij regen?

Het regent sowieso erg weinig in Hongarije. Maar als het dan regent gaan we gewoon lekker op weg (met regenkleding, poncho e.d.). Onderweg zijn er doorgaans voldoende mogelijkheden om even te schuilen maar dit is zelden nodig.

Hoeveel tochten lopen we in één week?

Tijdens een georganiseerde wandelweek lopen we 5 dagtochten, totaal ca. 100 km. Tussendoor, meestal donderdag, is een vrije dag. Je kunt dan iets anders gaan doen. De meesten bezoeken een stad of blijven een dagje thuis.

Wat is de groepsgrootte van een wandelweek?

Voor een georganiseerde wandelweek zijn er maximaal 8 deelnemers. Dus een leuk groepje gelijkgestemden die allen één doel hebben: Lekker wandelen en een heerlijke week vakantie. De minimale groepsgrootte is in principe 4.

Hoe is de samenstelling van een groep?

Een wandelgroep bestaat doorgaans uit gemiddeld 2 à 3 mannen en 5 à 6 vrouwen (35/65) in de leeftijd van een gemiddelde range van 40 à 60 jaar. Maar ook vaak jonger en ouder. De jongste wandelaar ooit was 18 en de oudste 83.

Reizen naar Hongarije

Hoe komen we in Hongarije?

Het gemakkelijkste is om met het vliegtuig te gaan. Wij kunnen de vliegticket geheel tegen kostprijs voor je organiseren. Dit heeft de voorkeur daar dan alle deelnemers aan een week tegelijkertijd in Budapest aankomen.

Kan ik zelf m'n vliegticket regelen?

In principe is dat geen probleem. Zorg er dan voor dat je op één bepaalde tijd in Budapest bent zodat je mee kunt rijden met de andere gasten. Het gemakkelijkste is, dat wij de vliegticket boeken zodat alle gasten tegelijk aankomen.

Kan ik met de auto komen?

Uiteraard is dat mogelijk. Vanaf Utrecht is de afstand ca. 1400 km, dus 2 dagen rijden. Je rijdt voornamelijk snelweg en alleen de laatste 35km is binnendoor. Ook die wegen zijn tegenwoordig heel goed te rijden. Je kunt op ons eigen terrein parkeren.

Hoe lang duurt de reis naar Hongarije?

Met het vliegtuig nog geen 2 uur (v.a. Eindhoven, Amsterdam of Charleroi). Met de auto uiteraard wat langer, zeg 2 dagen (Nederland A12, Duitsland A3, Oostenrijk A8, Hongarije M1 en M7).

Heb ik een visum voor Hongarije nodig?

Nee, dat is niet nodig. Hongarije is lid van de EU en valt binnen de grenzen van de 'schengenlanden'. Een normaal geldig reisdocument, als een paspoort of ID-kaart is voldoende.

Accommodatie

Kan ik een kamer voor mezelf boeken?

Ja, dat kan. Geef dit aan op het boekingsformulier en we reserveren een kamer voor jezelf (meerprijs, zie website). Normaliter verblijf je samen met een andere gast in één kamer, wel V/V of M/M uiteraard.

In wat voor accommodatie verblijf ik?

Wij hebben meerdere grote vakantiehuizen beschikbaar, allen dicht bij elkaar. Elk huis bevat meerdere slaapkamers, badkamers (een aantal 'ensuite'), een woonkamer en een keuken. Er zijn grote terrassen, zwembad en volledig privacy.

Is er Wifi of TV aanwezig?

Ja hoor. We hebben Wifi over de gehele locatie (kostenloos) en in alle grote huizen is een breedbeeld-led TV aanwezig met alle Nederlandse en Vlaamse zenders. Bijbehorend nog een dvd-speler en een doos met vele films.

Hoe groot zijn de kamers?

Een gemiddelde slaapkamer is ca. 3 x 4 mtr. Hierin staan 1 of 2 bedden of 1 dubbelbed (echtparen etc). Heb je een kamer voor jezelf dan staat er 1 bed, een kast (hang/leg), een nachtkastje, minibar en verlichting. Op de kamer zelf is geen TV, wel Wifi.

Eten en Drinken

Hoe zijn de maaltijden geregeld?

Tijdens je vakantie starten we met een goed ontbijt doorgaans om 8.15 uur. Verder is de lunch geregeld of je maakt de lunch 's-ochtends klaar en neemt deze mee. Het avond dinér wordt tevens bereidt op de locatie en varieert dagelijks.

Zijn vegetarische of vegan maaltijden mogelijk?

Ja hoor, dit is mogelijk, hoewel echt 'vegan' wel even wat overleg vereist. Geef dit sowieso door. Vegetarisch komt veel voor en is geen probleem. Bepaalde allergiën (bijv. glutenvrij) is meestal ook geen probleem, maar geef het vooraf door.

Wordt er 'alcohol' geschonken?

In principe kun je elke drankje krijgen in onze bar, of ze staan al in de minibar. Wij hebben diverse biersoorten (gewoon, witbier, alcoholvrij, radler, bruin) en 3 goede wijnen, droog wit, rood en rosé. Wil je nog wat sterkers dan kan dat ook.

Algemeen

Welke taal spreken ze in Hongarije?

Hongaars. Dit is voor ons een vrij moeilijke taal daar deze niet lijkt op bijvoorbeeld Engels, Duits of Frans. Het is een Finoegrische taalsoort die alleen wordt gesproken in Finland en Hongarije. De ouderen spreken wat Duits en jongelui vaak Engels.

Kun je met Euro's betalen?

In principe kan dat, maar is niet aan te raden. Hongarije heeft de Forint (HUF of Ft.) als betaalmiddel. In de meeste winkels, supermarkten, restaurants e.d. kun je gewoon pinnen met je bankpas. Pinautomaten zijn er ook voldoende.

Is Hongarije een gevaarlijk land?

Hongarije is absoluut geen gevaarlijk land. Sterker, het criminaliteitscijfer ligt lager dan in Nederland of België, dus maak je hier geen zorgen over.

Zijn de stopcontacten hetzelfde?

Ja, de electriciteit en stopcontacten zijn in Hongarije precies zo als in Nederland of België. je hoeft dus geen 'wereld-stekker' of verloopsnoeren mee te nemen. het voltage is 230V, 50Hz.

Kan ik het water uit de kraan drinken?

Ja, dat kan tegenwoordig zonder problemen. Over het algemeen is het water vrij hard (kalkhoudend) en er wordt een kleine hoeveelheid chloor toegevoegd (net zo als in Nederland eigenlijk).

Staat je vraag er niet bij? Download ons boek of stuur een berichtje.