Wandeltochten & schildervakantie

Heerlijk wandelen in de ochtend en 's-middags een mooi schilderij maken . . . .

Check data en prijzen

Unieke wandeltochten

De wandelingen zijn specifiek uitgezocht door onze ervaren (kWbn)  gidsen en niet al te lang. 

Schilderlessen op maat

'S-middags heerlijk schilderen o.l.v. Annerie in het atelier, buiten, of op andere mooie plek.

Prachtige locaties

Een hele week actief bezig  in een decór van rust en natuur op het zonneplateau in Hongarije.
Top van de heuvel bij Tihany - Balatonmeer

Doe een sportieve
en creatieve vakantie
in Hongarije

Als variatie op een wandelvakantie organiseren we sinds enkele jaren de unieke combinatieweek: Wandelen èn Schilderen. In de ochtenden gaan we wandelen met gids en 's-middags kun je heerlijk schilderen o.l.v. Annerie in het atelier, buiten, of we gaan naar een andere mooie plek. De wandelingen zijn specifiek uitgezocht door onze gidsen en niet al te lang. De tochten variëren van 8 tot ca. 12 km, dus je loopt dan 2,5 tot maximaal 3,5 uur. In plaats van schilderen kun je trouwens ook 's-middags mozaïeken of beeldhouwen met speksteen. Die keuze is geheel aan jezelf.
Top van de heuvel bij Tihany - Balatonmeer

Sportieve
creatieve
vakantie

Als variatie op een wandelvakantie organiseren we sinds enkele jaren de unieke combinatieweek: Wandelen èn Schilderen. In de ochtenden gaan we wandelen met gids en 's-middags kun je heerlijk schilderen o.l.v. Annerie in het atelier, buiten, of we gaan naar een andere mooie plek. De wandelingen zijn specifiek uitgezocht door onze gidsen en niet al te lang. De tochten variëren van 8 tot ca. 12 km, dus je loopt dan 2,5 tot maximaal 3,5 uur. In plaats van schilderen kun je trouwens ook 's-middags mozaïeken of beeldhouwen met speksteen. Die keuze is geheel aan jezelf.
Vier dames heerlijk schilderen in het bos.

Een volledig ontzorgde week en alles goed geregeld.

Je houdt van schilderen of beeldhouwen maar ook van een actieve vakantie, heerlijk wandelen, avontuur en lekker eten. 

Wij bieden de perfecte combinatie aan. 

In de ochtenden wordt er gewandeld, met gids.  Na het ontbijt verzamelen we en zal de gids vertellen welke tocht deze ochtend zal worden gewandeld. De locatie waar we allemaal verblijven ligt in natuurpark “Koppányvölgye” en in dit park zijn hele mooie wandeltochten uitgezet door onze gids. Korte en lange wandelingen. In deze week worden alleen de korte routes gelopen (+/- 8 tot 12 km). Voor vertrek doen we eerst wat rek, strek, yoga oefeningen, goed om de spieren vast een beetje op te warmen. 

Bij thuiskomst staat er een heerlijke lunch klaar. Samen genieten we van de lunch en daarna is het even rusttijd (siësta). Even doen waar je zin in hebt zoals bijvoorbeeld; hangmatteren, op één van de zonnebedden bij het zwembad relaxen, lezen of gewoon lekker niks.

In de middag, om 3 uur verzamelen we voor het creatieve gedeelte in het atelier, de oude wagenschuur. Hier aanwezig zijn alle materialen die we deze week nodig kunnen hebben. Gebruik van alle gereedschappen, acrylverf, kwasten, ezels, mozaïek steentjes e.d. zijn inclusief. Schilders ondergronden zoals linnen, katoen, papier, paneel, zijn exclusief en voor een redelijke prijs aan te schaffen. Annerie legt bij de eerste les de keuzes uit. Je kunt kiezen;  intuïtief schilderen, beeldhouwen uit speksteen, mozaïeken, landschap schilderen. Het enige wat je mee mag nemen is “lef”. Ervaring in schilderen, beeldhouwen of anderszins is niet nodig. Het gaat om het plezier hebben in het creëren. Alvorens we starten, mag je meedoen met een kleine meditatie voor ontspanning en het hoofd “leeg” te maken.  

En dan moe maar voldaan hebben we rond half zeven het diner met elkaar, vers en goed verzorgd!  De bar is wel al eerder geopend voor een lekker koud drankje.

Bekijk nu onze video
Het was een heerlijke, ontspannen tijd dankzij de goede zorgen en schilderlessen van Annerie, de lekkere muziek van Thony en de tips van Paul. Ik ga thuis zeker verder met schilderen en hoop dan ook weer eens terug te gaan naar Hongarije.
Een deelnemer aan een Artventures vakantie
Fred Kramer
Zelf vond ik de schildermiddag erg bijzonder die werd gehouden door Annerie. Annerie geeft de les met veel liefde en passie en op een prachtige lokatie. Ik heb een geweldige wandel-schilderweek gehad en hoop zeker nog een keer te komen schilderen.
Een deelnemer aan een Artventures vakantie
Ria Rozemeijer
Vakantie in Hongarije is meer dan de som van schilderen, meditatie , relaxen, wandelen, eten/drinken, zwemmen, vriendschap. Vakantie bij Annerie en Jean is steeds weer uitkijken naar de volgende keer.
Een deelnemer aan een Artventures vakantie
Lidy Burgering

Wat ontvang je tijdens de wandel- & schildervakantie

Nederlandse begeleiding - NL Vlag rond

Nederlandse begeleiding

Op onze locatie in Hongarije is Nederlands- sprekende begeleiding
Pallet schilderen

Creatieve workshops

Je kunt schilderen, beeldhouwen met speksteen of gaan mozaïeken

Bus

Vervoer naar bestemming

Wij hebben vervoer naar alle locaties, uitstapjes en transfers naar Budapest
Bord vork en mes

Alle maaltijden verzorgd

Tijdens jouw wandel- en schildervakantie zijn alle maaltijden (thuis) inbegrepen
Parasol en stoelen

Hongaarse avond

De laatste dag van jouw week hebben we Goulash, kampvuur, live muziek en dans.
Wandelend mannetje

Schitterende wandeltochten

De wandeltochten zijn specifiek afgestemd op alleen recreatieve wandelaars

Mogelijkheden,  wandelroutes en creatieve workshops

Wandeltochten met ervaren gids

KWBN logo

Elke ochtend kun je op pad met één van onze ervaren wandelgidsen (kWbn-gediplomeerd). Zij kennen de gebieden op hun duimpje en hebben alle wandeltochten persoonlijk voor je uitgezet. Daarnaast zij alle paden gemarkeerd. De tochten zijn gevariëerd en gaan door een schitterend gebied. Geen dag is het zelfde en je komt dagelijks wild tegen als reeën, herten, wilde zwijnen en prachtige vogels. Voor vertrek doen we eerst wat rek, strek, yoga oefeningen, altijd goed om de spieren vast een beetje op te warmen.

Bij thuiskomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Wanneer je je eerst even wil opfrissen, of een duik wilt nemen in het zwembad kan dat. Samen genieten we van de lunch en daarna is het even rusttijd (siësta). Even doen waar je zin in hebt zoals bijvoorbeeld hangmatteren, op één van de zonnebedden bij het zwembad, relaxen, lezen of gewoon lekker niks.

Schilderen o.l.v. Annerie

'S-middags kun je heerlijk schilderen o.l.v. Annerie in het atelier, buiten, of we gaan naar een andere mooie plek. Eerst krijg je uitleg over materialen, ondergronden en de diverse mogelijkheden of thema's. Je zoekt een fijne plek om te werken en voordat we beginnen met schilderen trachten we ons hoofd leeg te maken, d.m.v. een korte meditatie met aandacht voor de ademhaling. Dit helpt om bij je gevoel, intuïtie, te komen. Vanuit je gevoel ga je kleur kiezen en begin je te schilderen. Terwijl je bezig bent geeft Annerie technieken die je gelijk kunt toepassen! Dus je leert in de praktijk as you go. Door intuïtief te schilderen, schilder je en kies je kleur als het ware vanuit je gevoel. Zo bevorder je het loslaten van alledaagse dingen. De resultaten zijn zeer verrassend, origineel en maken je blij. Grotere schilderijen die niet in het vliegtuig mee kunnen, worden voor je meegenomen aan het einde van het seizoen.

Beeldhouwen of mozaïeken

De workshop beeldhouwen in speksteen is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Speksteen is een hele zachte steensoort die gemakkelijk te bewerken is d.m.v. vijlen, zagen en boren. Door het beeld uiteindelijk te schuren, te polijsten en in te smeren met was, laat je mooi uitkomen wat je voor ogen hebt. De meest prachtige kleuren komen te voorschijn. Als je wilt mozaïeken kun je gebruik maken van natuurlijke materialen die je vindt in de omgeving, en soms kun je die ook kunt gebruiken als ondergrond, zo creëer je een duurzaam organisch ontstane mozaïek. Een mooi aandenken aan deze "natuurlijke" vakantie. Techniek en materiaalkennis zijn aanwezig. De natuur voorziet materialen in overvloed, zoals mooi kiezeltjes in allerlei aardse tinten, stukjes gekleurde tegeltjes die achter gelaten zijn. Hout, in maten, kleuren en soorten. Zware en grote creaties die niet in het vliegtuig mee kunnen, worden voor je meegenomen aan het einde van het seizoen.

Wellness thermálbad Igal

Als je er zin in hebt gaan we naar het plaatsje Igal dat ligt op 7 km afstand van het dorp waar je verblijft. Hier is een wellness centrum gevestigd (Igali Gyógyfürdő) met heerlijke geneeskrachtige baden van 32 tot 38 graden. Ook voor de kinderen zijn er 3 leuke (ook ondiepe) baden. Er is ook een grote glijbaan. Daarnaast is er nog een groot (wedstrijd) bad en een Castiglione bad. Er is een grote ligweide en er is een speelplaats. Er is uiteraard ook een sauna, diverse restaurants en je kunt er heerlijke massages ondergaan. Na een week van vele activiteiten is dit zeker een aanrader om een keer te doen. Je komt heerlijk ontspannen en uitgerust weer terug.

De accommodatie tijdens jouw wandel- en schildervakantie

"We hebben een heerlijke week gehad"
"Prachtige wandelingen door authentiek Hongarije"
Harry (A.A.) Vlaar
"Deze keer was nog gezel-liger en ontspannender"
"Afgelopen week was weer heel gezellig en ontspannen"
Annelies Stoute - H.I. Ambacht
"Het was een super leuke vakantie"
"We hebben erg genoten en veel gezien"
Elva

Ervaar hoe jouw wandel- en schildervakantie kan worden

Deze creatieve- en sportieve week is specifiek afgestemd op mensen die het leuk vinden om naast creatief bezig te zijn ook graag willen wandelen en te genieten van de natuur en de prachtige omgeving die Hongarije te bieden heeft. Je kunt tijdens deze week naar harte lust schilderen, beeldhouwen met speksteen of mozaïeken. Alle materialen zijn voorhanden en de begeleiding wordt gedaan door kunstenares Annerie. In de ochtend beginnen we eerst met een goed en uitgebreid ontbijt. Daarna maken we ons op voor een prachtige wandeling van tussen de 8 en 12 km, begeleidt door één van onze ervaren gidsen, die de gebieden op hun duimpje kennen. Onderweg zien we zeker wild, als reeën, wilde zwijnen of vossen en verschillende vogelsoorten als de buizerd, bonte spechten, soms een raaf, ooievaars en (zilver-)reigers. Bij terugkomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar, en aansluitend kun je even lekker rusten, zwemmen of gewoon even niks. In de middag beleef je de creatieve workshops met Annerie. Aan het einde van de week organiseren we een "Hongaarse avond" met live muziek, zang en dans en we genieten van de Hongaarse goulash bereidt boven een hout-vuurtje, dit alles buiten in de prachtige natuur. Tijdens de gehele vakantie kun je gebruik maken van het zwembad, diverse spellen en de hangmatten. Maar wil je een avondje Nederlandse TV kijken dan kan dat natuurlijk ook. Uiteraard hebben we Wifi over de gehele locatie, en 's-avonds kun je nog terecht in onze gezellige bar die elke dag tot 23.00 uur is geopend. Kortom, een perfecte vakantie met alles erop en er aan.

Bekijk de agenda voor jouw week


Ervaar hoe jouw wandel- en schildervakantie kan worden

Deze creatieve- en sportieve week is specifiek afgestemd op mensen die het leuk vinden om naast creatief bezig te zijn ook graag willen wandelen en te genieten van de natuur en de prachtige omgeving die Hongarije te bieden heeft. Je kunt tijdens deze week naar harte lust schilderen, beeldhouwen met speksteen of mozaïeken. Alle materialen zijn voorhanden en de begeleiding wordt gedaan door kunstenares Annerie. In de ochtend beginnen we eerst met een goed en uitgebreid ontbijt. Daarna maken we ons op voor een prachtige wandeling van tussen de 8 en 12 km, begeleidt door één van onze ervaren gidsen, die de gebieden op hun duimpje kennen. Onderweg zien we zeker wild, als reeën, wilde zwijnen of vossen en verschillende vogelsoorten als de buizerd, bonte spechten, soms een raaf, ooievaars en (zilver-)reigers. Bij terugkomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar, en aansluitend kun je even lekker rusten, zwemmen of gewoon even niks. In de middag beleef je de creatieve workshops met Annerie. Aan het einde van de week organiseren we een "Hongaarse avond" met live muziek, zang en dans en we genieten van de Hongaarse goulash bereidt boven een hout-vuurtje, dit alles buiten in de prachtige natuur. Tijdens de gehele vakantie kun je gebruik maken van het zwembad, diverse spellen en de hangmatten. Maar wil je een avondje Nederlandse TV kijken dan kan dat natuurlijk ook. Uiteraard hebben we Wifi over de gehele locatie, en 's-avonds kun je nog terecht in onze gezellige bar die elke dag tot 23.00 uur is geopend. Kortom, een perfecte vakantie met alles erop en er aan.

Bekijk de agenda voor jouw week


Een combinatie wandel- & schilderweek in vogelvlucht

Bekijk onze video over de wandel- en schildervakantie combinatie-week.


Download onze wandel- en schilder combinatie-week-brochure

Wil je meer weten over de unieke combinatie-reis Wandelen en Schilderen? Download dan hier een kleine brochure met de mogelijkheden voor jouw vakantie.

Bekijk onze agenda en beschikbaarheid

Wandel- en schilder combinatie vakanties

Planning 2024:

 Zondag 23 t/m 30 juni 2024

 Zondag 22 t/m 29 september 2024

60 Plus & dus reis

Zondag 9 t/m 16 juni 2024

Woensdag 11 t/m 18 september 2024

Bekijk onze agenda

Wandel- en schilder combinatie reis

Planning 2024:

 Zo. 23 t/m 30 juni 2024

 Zo. 22 t/m 29 sept. 2024

60 Plus & dus reis

Zo. 9 t/m 16 juni 2024

Wo. 11 t/m 18 sept. 2024

"Met plezier denk ik terug aan de week in juni"
"Het is me zo goed bevallen dat ik van plan ben om volgend voorjaar nog eens te gaan"
Inge Penthum
"Ik heb een heerlijke vakantie gehad"
"Paul de wandelcoach kon ons veel vertellen over de bloemen, planten en dieren"
Michelle Munnikhuis
"De uitjes en alles wat we nog meer deden"
"Dank je wel voor de fijne warme gezellige schilderlesdagen en de mooie wandelingen"
Hetty & Marijke
Wandelen en schilderen in één week bij Artventures Hongarije
Arrangementsprijs
€ 855,-

Wandel- en schildervakantie

(groepsreis) 8 dagen

Geschikt voor de minder ervaren wandelaar of kunstenaar

 • Arrangementsprijs: € 855,-
 • 8 daagse combinatie reis all-incl.
 • in de ochtend wandelen met gids
 • s'middags creatief schilderen
 • of mozaïeken of beeldhouwen
 • meestal zondag t/m zondag
 • op basis van volpension thuis
 • Optioneel: Vliegticket (pp)
 • Optioneel: Kamer voor jezelf
 • Transfers Budapest V/V
 • Alle transport inbegrepen
 • Nederlandse begeleiding
 • excl. persoonlijke uitgaven
 • excl. toeristentax + boekingskosten
 • excl. bijdrage garantiefonds
Schilderen in Hongarije midden in de natuur bij Artventures Vakanties

Opties indien gewenst:    

Code    Omschrijving    Prijs

FT: Vliegtickets tegen kostprijs v.a. € 150,-

 inclusief transfer BP <> Somogyacsa (VV)

RB: Extra ruimbagage vanaf € 95,-

 ruimbagage kan nog vóór vertrek worden toegevoegd

SR: 1-pers. kamer, hele vakantie € 145,-

TF: Aparte transfer Somogyacsa € 120,-

 in geval we je/jullie apart ophalen/brengen naar BP


Bij elke boeking additioneel:

GF: Bijdrage garantiefonds p.p. € 9,00

TT: Toeristenbelasting p.p.p.n. € 1,50

AC: Boekingskosten € 30,-