arrow_drop_up arrow_drop_down

Wandeltrektocht-vakanties

in Hongarije zijn weer een geheel nieuwe- en uiterst avontuurlijke manier om je vakantie te vieren in een land dat hier bij uitstek voor geschikt is. Artventures is uniek in Hongarije voor wandeltrektochten.

Alles is geregeld

vliegreis, privé-transfers en bagagetransport inbegrepen

Accommodatie

Verblijf in authentieke, kleinschalige accommodaties als B/B, hotel of campingchalets

Elke dag

weer een nieuwe prachtige route naar weer een ander dorp

Wandel­trek­tocht Koppány­völgy Natuur­park

De Koppányvölgy walking trail is een zes-daagse wandeltrektocht over een afstand van ca. 100km. Je totale vakantie duurt 1 week (8 dagen incl. aankomst- en vertrekdag), bijvoorbeeld van zondag t/m zondag. Je start op onze locatie in Somogyacsa en hier eindig je ook na 6 fantastische wandeldagen. Elke dag wordt je bagage gebracht naar de locatie waar je verblijft.

Elke dag naar een ander dorp

Het Koppányvölgy natuurpark is het 13e nationale park van Hongarije en ligt centraal in de provincie Somogy tussen het balatonmeer en de stad Kaposvár. Artventures ligt midden in dit prachtige natuurpark gelegen in de provincie Somogy in Hongarije. Een bosrijk gebied van 16.500 hectare met meertjes, een glooiend heuvellandschap, natuurlijke bronnen en omvat 12 dorpen waar de tijd 40 jaar stil heeft gestaan. In de directe omgeving kun je er naast wandelen ook fietsen, paardrijden, en vooral genieten van de rust en de natuur. Er zijn enkele restaurants in de buurt maar ook musea (o.a. in Andocs op 7km) en je kunt er lokale producten kopen als honing, wijn, pálinka en jam, borduur- en kantwerk. Je loopt in dit park een trektocht van ca. 100 km verdeeld over 6 wandeldagen. Het totale gebied is zeer afwisselend en gaat deels door een bosgebied, langs meertjes, vele inheemse dorpen maar ook door open vlakten met weergaloze uitzichten. Je komt uitzichtttorens, jachthutten en (overdekte) rustplaatsen tegen en veel dieren als herten, reeën, vossen, wilde zwijnen en heel soms een moeflon.

De kaart hier rechts bevat de gehele Koppányvölgy trektocht over een afstand van 102km. Je start de tour bij ons in Somogyacsa op dag 2, en ga je vervolgens naar Somogydörörökcske. Elke dag ga je een stuk verder om de laatste dag weer aan te komen op de locatie waar je begon. Uiteraard wordt elke dag je bagage  gebracht naar de aankomstlocatie zodat je al je spullen weer bij de hand hebt.

Meer informatie Wandeltrektocht Koppányvölgy

Accommodatie

Uw accommodatie is uitstekend geregeld. U verblijft deels in B/B's of in mooie vakantie-verblijven in de verschillende dorpen. In Igal logeert u bijvoorbeeld in Hotel Peresa, maar ook een pittoresk huisje op een camping zit ertussen of een Vendégház (Hongaarse B/B). De eerste en laatste dag van uw trektocht logeert u in onze accommodatie in Somogyacsa. Wij hebben een luxe 'Tanya' voor u klaarstaan, geheel compleet met privé zwembad.

Trip info & Prijzen

Prijssticker Wandeltrektocht Koppanyvolgy 740 per persoon

Deze 8-daagse reis is als volgt samen­gesteld. Com­pleet wandel-arrange­ment: Aankomst- en vertrekdag, 6 wandeldagen, totaal verblijf 7 dagen (bijv. zondag t/m zondag). U loopt een totale trip van ca. 100 km. Inbegrepen is gebruik van duidelijke wandelkaarten en, indien gewenst hebben wij Garmin GPS-sen beschikbaar. Basisprijs excl. bijkomende kosten: slechts € 790,-.
Bij 2 personen: € 740,- pp.
* 1-persoonstoeslag: € 125,- Totaal: € 915,-
* 2e deelnemer: € 690,- Totaal: € 1.480,-
* 3e deelnemer: € 590,- Totaal: € 2.070,-
* 4e deelnemer: € 490,- etc.
* 5e deelnemer: € 390,-
* 6e deelnemer: € 390,-

Bij elke boeking additioneel:
GF: 1x Bijdrage GGTO garantiefonds € 15,-
TT: Toeristenbelasting € 7,- pp.
AC: 1x Boekingskosten € 20,-

Optioneel:
FT: Vliegticket, begroot op € 100,- pp.
RB: Extra ruimbagage vanaf € 40,- pp.

De reis is inclusief

- Transfers van/naar Budapest
- Ontbijt (en evt. lunch meenemen)
- Bagagetransport (dagelijks)
- Gebruik GPS of wandelkaarten
- Directe hulp indien nodig

De reis is exclusief

- Vliegreis, kosten vanaf € 100,-
- Diners in de avond, v.a. € 10,- pp.
- Boekingskosten € 20,-
- Toeristenbelasting € 1,- p.p.p.d.
- GGTO garantie € 15,-

Van dag tot dag

Dag 1
Aankomst op het vliegveld van Budapest en transfer naar de accommodatie in Somogyacsa, waar u de eerste middag/avond verblijft. U wordt met uw groep ontvangen met een Hongaars welkomstdrankje en hapje. 's-Avonds nuttigt u het diner in een goed restaurant in het nabij gelegen plaatsje Igal.

Dag 2
Na een goed ontbijt vertrekt u met uw groep voor de eerste tocht die gaat van Somogyacsa naar Somogydörökscke. Je begint vandaag met een rustige tocht van ca. 15 kilometer. U komt langs het bison- reservaat waar vele echte Hongaarse bisons leven die in Hongarije als beschermde diersoort aangemerkt staan. De tocht gaat voor een groot deel door het bos, langs diverse uitkijktorens en na ca. 15 km komt u aan op uw bestemming Hidas Ház aan in het dorpje Somogydörörcske.
Een ruim vakantiehuis voor 6 personen. S-Avonds is uw bagage uiteraard aanwezig op de locatie. De avondmaaltijd is mogelijk waarbij u met de echte Hongaarse pot mee-eet die door de Nederlandse eigenaar is bereidt. Ook is er de mogelijkheid om het diner te nuttigen in een naburig restaurant.


Bison / buffel park Somogyacsa

Dag 3
Het ontbijt wordt geserveerd in Hidas Ház en om ca. 9.00 uur vangt uw wandeltocht aan naar de plaats Koppányszantó dat in de volgende provincie Tolna ligt. De tocht gaat voor een deel door een prachtig bos en deels langs open velden. Na ca. 10 kilometer bent u on de plaats Törökkoppány. Hier vindt u één van de oudste katholieke kerken van de provincie en vele voorbeelden van de vroegere Turkse overheersing. Na dit dorp wandelt u verder langs de koppány-creek en gaat u van de provincie Somogy naar de provincie Tolna richting de camping. U verblijft met maximaal 6 personen in 2 luxe en goed geoutilleerde caravans (één 2 persoons en één 4 persoons).


Katholieke kerk Törökkoppány

Dag 4
Na het ontbijt verzorgd door de camping-eigenaar staat vandaag de eerste echte beproeving op de agenda. Een flinke tocht van maar liefst 21 kilometer langs 4 verschillenden dorpen. U wandelt veelal in open veld en komt na ca. 4 km in Érteny. Een klein maar mooi dorpje aan de rand van de provincie Tolna. Er zijn onderweg diverse bezienswaardigheden als bijvoorbeeld een eeuwen oude put (Török-kút) en diverse uitkijktorens die uitzicht bieden op de schitterende omgeving. Onderweg bij Malomtetõ vindt u een mooie lunchplek om halverwege even tot rust te komen en te genieten van de prachtige natuur. Na ruim 21 kilometer komt u aan op een camping alwaar een heerlijke Hongaarse avondmaaltijd voor u is bereidt. U bent dan weer terug in de provincie Somogy in het kleine pittoreske dorpje Miklósi. Uiteraard is uw bagage weer op die bestemming. U verblijft hier in een mooi 6 persoons vakantiehuisje voorzien van alle gemakken.


Unieke overgebleven bron: Török-kút

Dag 5
Het ontbijt is op de camping goed geregeld (verse broodjes, ook voor onderweg) en na de lekkernijen vangt de tocht aan naar de plaats Bonnya over een afstand van ca. 20 km. U komt langs diverse dorpen waarvan de eerste Zics is. Hier staat het vroegere Zichy-kasteel van één van de vroegere landheren van de omgeving. Vervolgens gaat u naar Andocs, waar een heus klooster is gevestigd met een daarbij behorend kant-museum van oude klederdrachten van de omgeving uit vroegere tijden. Indien de tijd het toelaat loop dan even daar naar binnen. Ook de naastgelegen kerk is prachtig om vanbinnen te bekijken.
De tocht gaat voornamelijk langs open veld naar de plaats Bonnya waar u verblijft in een mooi Hotel gelegen in de vallei genaamd Somogy-Kertje (Tuin van Somogy). In het bijgelegen restaurant nuttigt u een heerlijke maaltijd bereidt door vakkundige Hongaarse koks. Het restaurant staat in de weide omgeving zeer goed aangeschreven.


De Katholieke kerk en klooster in Andocs

Dag 6
Het ontbijt in Somogy-Kertje is ook voortreffelijk te noemen en daarna begint de tocht richting een heuse stad (sinds 2014) op ca. 16 km genaamd Igal, waar u eerder bent geweest. De tocht is werkelijk prachtig en gaat voor een klein deel ook door bebost gebied, maar ook de fenomenale uitzichten zijn een aanrader. De plaats Igal is een leuk stadje waar een groot Thermálbad is gevestigd. Indien de tijd zich ervoor leent neemt u een duik in de geneeskrachtige bronnen van dit watercomplex of u laat uw benen eens lekker masseren door één van de aanwezige masseuses tegen een geringe vergoeding. Vandaag verblijft u in Hotel Peresa in het centrum van Igal. Een luxe hotel met uitstekende bediening, lekkere maaltijden en een goed ontbijt. In Igal is ook vaak s-avonds voldoende vertier te vinden.


Het geneeskrachtige Thermáalbad in Igal

Dag 7
De laatste wandeltocht gaat weer naar Somogyacsa. De plaats waar u begon over een afstand van een kleine 14 km, voornamelijk door een mooi bos. U verlaat Igal aan de noordkant en loopt de onmetelijke bossen van het natuurpark Koppány-Völgy in bij de watertoren. U komt onderweg zeker reeën of wilde zwijnen tegen. De lunchplek is mooi overdekt en heet Gerézdi Erdészház en ligt op ongeveer 8 km. Over de heuvels nog 6 km en u bent precies op de plek van waar u begon een week geleden. Bijna niet te herinneren gezien de vele belevenissen en dorpen u bent gepasseerd. Namens Artventures Vakanties heeft een echte Hongaar een heerlijke bógraz met pörkölt bereid boven een houtsvuur (originele Hongaarse Goulash) en geniet u van live Hongaarse muziek die weer een mooie avond (laatste) inluidt.


Lunchen op Gerézdi Erdészház midden in t bos

Dag 8
Na het ontbijt in de centrale bar maken we ons op voor de rit naar Budapest. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vliegtuig kunnen we nog een glimp opvangen van deze mooie stad: de parel aan de Donau. Indien de tijd het toelaat rijden we nog naar diverse toeristische gelegenheden, maar u dient uiteraard 2 uur voor vertrek op het vliegveld aanwezig te zijn voor de reis naar huis.
Indien u met eigen vervoer in Hongarije bent gekomen is dit ook de laatste dag van deze wandelreis.

Precies wat we wilde!
We hebben een prachtige trektocht-vakantie gehad, precies wat we wilde, met schitterende accommodaties en ervaringen.
Theo Sinnige - Hoogwoud
Een enorme beleving.
In juni hebben we, als try-out, met Jean de gehele Koppányvölgy tour gelopen in 6 wandeldagen en overnacht in verschillende dorpen.
René van Veen - Abcoude
Pittig, maar heel leuk!
Prachtige wandeling langs hellingen, door bossen en zelfs op het eind door een tunnel in de heuvels, en met fenomenaal uitzicht op het Balatonmeer.
Frank Stoute - H.I. Ambacht

Wandel­trek­tocht Dél Dunán­túli Piros túra

Een bekende nationale (europese) wandelroute door Hongarije is de DDP rode route (Dél Dunántúli Piros túra). Deze route loopt van Siófok tot aan Szekszárd en gaat in totaal door drie provincies. De route is in totaal 320km lang. Artventures ligt precies op deze mooie wandelroute die volledig is gemarkeerd met 'wit-rood-wit'-bordjes. Dit is het enige dat je volgt en je wandelt door het prachtige landschap zo naar het volgende dorp en je eindbestemming van die dag. Wij hebben het gedeelte tussen het beginpunt in Siófok en het eindpunt in Kaposvár voor je geprepareerd over een afstand van 140km. Je beleeft een fantastische week in zuid-west Hongarije en ziet de vele facetten die het land te bieden heeft. De eerste en de laatste dag verblijf je bij ons in Somogyacsa, zodat we de transfer naar Budapest gemakkelijk kunnen regelen. De eerste dag ontvang je uiteraard de wandelkaarten voor de gehele tocht of als je liever met een wandel-GPS loopt richten we deze voor je in, zodat je de hele week in beeld hebt. Als je zelf een GPS hebt dan hebben we de GPX-files gratis voor je beschikbaar.

Route


Wandeltrektocht Fejérkőtől Tündérvölgyig

Nationale wandelroute ten zuiden van het Balatonmeer over een afstand van 80km. Deze tocht is geschikt voor beginners en gevorderden.

Hiernaast is de map van de Fejérkõtõl Tündervölgyig trekking-tour over een afstand van 80km in een zeer mooi gebied ten zuiden van het Balatonmeer. Je verblijft een week bij ons in Somogyacsa waarbij je elke ochtend wordt gebracht naar het beginpunt van de route voor die dag. De dag-afstanden zijn gemiddeld 15 à 16km dus voor elke wandelaar (beginner of gevorderd) goed te doen. Dus als je een keer een begin wilt maken met trektocht-wandelvakanties dan is dit je kans.

Wandel­trek­tocht Sultans Trail

Internationale wandelroute die deels loopt door Hongarije. De route is een deel van de befaamde Sultans Trail waarover het Ottomaanse leger heeft getrokken vanuit Turkije tot aan Wenen. De Sultans Trail is vernoemd naar sultan Süleyman I, die van 1520 tot 1566 regeerde over het machtige Ottomaanse rijk. De Trail voert je door negen landen, waaronder Hongarije. Een aftakking van deze tocht loopt van Sopron in het westen van Hongarije over het Balatonmeer tot aan de stad Pécs in het zuiden. Je loopt dus een deel van deze tocht in 7 wandeldagen van de plaats Szántód naar Pécs. In de Romeinse tijd bevond zich hier de nederzetting Sopianae. De totale wandelafstand bedraagt 140km, dus een flinke wandelervaring is vereist. De dagelijkse tochten bedragen meer dan 20km, dus houdt daar rekening mee.

Bekijk onze agenda en beschikbaarheid

Wandeltrektochten worden samengesteld op jouw individuele wensen, afhankelijk van de periode, groepsgrootte en aantal dagen dat je in Hongarije wilt trekken. De beste perioden zijn vanaf april t/m juli en september en oktober. Maak een keuze uit één van de 4 trektochten die wij bieden, maak je boeking voor het aantal personen en de datum dat je wilt aankomen. Wij regelen de tochten (met GPS en wandelkaarten), boeken alle accommodatie en verzorgen het bagage-vervoer zodat je deze niet hoeft mee te nemen naar je volgende accommodatie. Je ontvangt na je boeking een aanbieding met een overzicht van alle mogelijkheden en een aanbiedingsprijs. Na akkoord wordt je definitieve boeking bevestigd.

De accomodaties tijdens de trektochten

Welke trektocht ga jij doen?

Koppányvölgye Natuurpark

€ 790

Ontvang nu €50 korting p.p. bij een boeking voor 2 personen!

8 dagen vakantie

6 wandeldagen

Max. 6 personen 

Dél Dunántúli Piros tú​​​​ra

€ 890
Ontvang nu €50 korting p.p. bij een boeking voor 2 personen!
10 dgn. vakantie

8 wandeldagen

Max. 6 personen 

Fejérkõtõl Tündérvölgyig

€ 745
Ontvang nu €50 korting p.p. bij een boeking voor 2 personen!
7 dagen vakantie

5 wandeldagen

Max. 8 personen 

Sultans Trail, van Zamardi naar Pécs

€ 945
Ontvang nu €50 korting p.p. bij een boeking voor 2 personen!
8 dagen vakantie

6 wandeldagen

Max. 6 personen