Wandeltrektocht-vakanties

in Hongarije zijn weer een geheel nieuwe- en uiterst avontuurlijke manier om je vakantie te vieren in een land dat hier bij uitstek voor geschikt is. Artventures is uniek in Hongarije voor wandeltrektochten.

Wij hebben 4 complete trektochten voor je klaarliggen:

Koppanyvolgy naturpark Hongarije

1. Koppány­völgy trektocht

Koppány­völgy

2. DDP tour Z-W Hongarije

    DDP tour    

3. Fejérkőtől Tündérvölgyig

  Fejérkőtől    
Artventures wandeltrekttocht Sultans Trail

4. Sultans Trail Hongarije

Sultans Trail

1. Wandel­trek­tocht Koppány­völgy Natuur­park

Koppányvölgy Natúrpark Logo

De Koppányvölgy walking trail is een zes-daagse wandeltrektocht over een afstand van ca. 100 km. Je totale vakantie duurt 1 week (8 dagen incl. aankomst- en vertrekdag), bijvoorbeeld van zondag t/m zondag. Je start op onze locatie in Somogyacsa en hier eindig je ook na 6 fantastische wandeldagen. Elke dag wordt je bagage gebracht naar de locatie waar je verblijft.Elke dag naar een ander dorp

Het Koppányvölgy natuurpark is het 13e nationale park van Hongarije en ligt centraal in de provincie Somogy tussen het balatonmeer en de stad Kaposvár. Artventures ligt midden in dit prachtige natuurpark gelegen in de provincie Somogy in Hongarije. Een bosrijk gebied van 16.500 hectare met meertjes, een glooiend heuvellandschap, natuurlijke bronnen en omvat 12 dorpen waar de tijd 40 jaar stil heeft gestaan. In de directe omgeving kun je er naast wandelen ook fietsen, paardrijden, en vooral genieten van de rust en de natuur. Er zijn enkele restaurants in de buurt maar ook musea (o.a. in Andocs op 7km) en je kunt er lokale producten kopen als honing, wijn, pálinka en jam, borduur- en kantwerk. Je loopt in dit park een trektocht van ca. 100 km verdeeld over 6 wandeldagen. Het totale gebied is zeer afwisselend en gaat deels door een bosgebied, langs meertjes, vele inheemse dorpen maar ook door open vlakten met weergaloze uitzichten. Je komt uitzichtttorens, jachthutten en (overdekte) rustplaatsen tegen en veel dieren als herten, reeën, vossen, wilde zwijnen en heel soms een moeflon.

De kaart hier bevat de gehele Koppányvölgy trektocht over een afstand van 102 km. Je start de tour bij ons in Somogyacsa op dag 2, en ga je vervolgens naar Somogydörörökcske. Elke dag ga je een stuk verder om de laatste dag weer aan te komen op de locatie waar je begon. Uiteraard wordt elke dag je bagage  gebracht naar de aankomstlocatie zodat je al je spullen weer bij de hand hebt.

Check data en prijzen

Meer informatie Wandeltrektocht Koppányvölgy

Accommodatie

Uw accommodatie is uitstekend geregeld. U verblijft deels in B/B's of in mooie vakantie-verblijven in de verschillende dorpen. In Igal logeert u bijvoorbeeld in Hotel Peresa, maar ook een pittoresk huisje op een camping zit ertussen of een Vendégház (Hongaarse B/B). De eerste en laatste dag van uw trektocht logeert u in onze accommodatie in Somogyacsa. Wij hebben een luxe 'Tanya' voor u klaarstaan, geheel compleet met privé zwembad.

Trip info & Prijzen

Prijssticker Wandeltrektocht Koppanyvolgy 740 per persoon

Deze 8-daagse reis is als volgt samen­gesteld. Com­pleet wandel-arrange­ment: Aankomst- en vertrekdag, 6 wandeldagen, totaal verblijf 7 dagen (bijv. zondag t/m zondag). U loopt een totale trip van ca. 100 km. Inbegrepen is gebruik van duidelijke wandelkaarten en, indien gewenst hebben wij Garmin GPS-sen beschikbaar. Basisprijs excl. bijkomende kosten: slechts € 790,-.
Bij 2 personen: € 740,- pp.
* 1-pers. toeslag: € 125,- Totaal: € 915,-
* 2e deelnemer: € 690,- Totaal: € 1.480,-
* 3e deelnemer: + € 590,-
Check (vrijblijvend) de mogelijkheden en prijzen voor deze trektocht!

Bij elke boeking additioneel:
GF: 1x Bijdrage GGTO garantie € 15,-
TT: Toeristenbelasting € 7,- pp.
AC: 1x Boekingskosten € 20,-

Optioneel:
FT: Vliegticket, begroot op € 100,- pp.
RB: Extra ruimbagage vanaf € 40,- pp.
TB: Transfers Boedapest V/V: € 120,-

De reis is inclusief

- Ontbijt (en evt. lunch meenemen)
- Bagagetransport (dagelijks)
- Gebruik GPS of wandelkaarten
- Directe hulp indien nodig

De reis is exclusief

- Vliegreis, kosten vanaf € 100,-
- Diners in de avond, v.a. € 10,- pp.
- Boekingskosten € 20,-
- Toeristenbelasting € 1,- p.p.p.d.
- GGTO garantie € 15,-

Van dag tot dag

Dag 1
Aankomst op het vliegveld van Budapest en transfer naar de accommodatie in Somogyacsa, waar u de eerste middag/avond verblijft. U wordt met uw groep ontvangen met een Hongaars welkomstdrankje en hapje. 's-Avonds nuttigt u het diner in een goed restaurant in het nabij gelegen plaatsje Igal.

Dag 2
Na een goed ontbijt vertrekt u met uw groep voor de eerste tocht die gaat van Somogyacsa naar Somogydörökscke. Je begint vandaag met een rustige tocht van ca. 15 kilometer. U komt langs het bison- reservaat waar vele echte Hongaarse bisons leven die in Hongarije als beschermde diersoort aangemerkt staan. De tocht gaat voor een groot deel door het bos, langs diverse uitkijktorens en na ca. 15 km komt u aan op uw bestemming Hidas Ház aan in het dorpje Somogydörörcske.
Een ruim vakantiehuis voor 6 personen. S-Avonds is uw bagage uiteraard aanwezig op de locatie. De avondmaaltijd is mogelijk waarbij u met de echte Hongaarse pot mee-eet die door de Nederlandse eigenaar is bereidt. Ook is er de mogelijkheid om het diner te nuttigen in een naburig restaurant.


Bison / buffel park Somogyacsa

Dag 3
Het ontbijt wordt geserveerd in Hidas Ház en om ca. 9.00 uur vangt uw wandeltocht aan naar de plaats Koppányszantó dat in de volgende provincie Tolna ligt. De tocht gaat voor een deel door een prachtig bos en deels langs open velden. Na ca. 10 kilometer bent u on de plaats Törökkoppány. Hier vindt u één van de oudste katholieke kerken van de provincie en vele voorbeelden van de vroegere Turkse overheersing. Na dit dorp wandelt u verder langs de koppány-creek en gaat u van de provincie Somogy naar de provincie Tolna richting de camping. U verblijft met maximaal 6 personen in 2 luxe en goed geoutilleerde caravans (één 2 persoons en één 4 persoons).


Katholieke kerk Törökkoppány

Dag 4
Na het ontbijt verzorgd door de camping-eigenaar staat vandaag de eerste echte beproeving op de agenda. Een flinke tocht van maar liefst 21 kilometer langs 4 verschillenden dorpen. U wandelt veelal in open veld en komt na ca. 4 km in Érteny. Een klein maar mooi dorpje aan de rand van de provincie Tolna. Er zijn onderweg diverse bezienswaardigheden als bijvoorbeeld een eeuwen oude put (Török-kút) en diverse uitkijktorens die uitzicht bieden op de schitterende omgeving. Onderweg bij Malomtetõ vindt u een mooie lunchplek om halverwege even tot rust te komen en te genieten van de prachtige natuur. Na ruim 21 kilometer komt u aan op een camping alwaar een heerlijke Hongaarse avondmaaltijd voor u is bereidt. U bent dan weer terug in de provincie Somogy in het kleine pittoreske dorpje Miklósi. Uiteraard is uw bagage weer op die bestemming. U verblijft hier in een mooi 6 persoons vakantiehuisje voorzien van alle gemakken.


Unieke overgebleven bron: Török-kút

Dag 5
Het ontbijt is op de camping goed geregeld (verse broodjes, ook voor onderweg) en na de lekkernijen vangt de tocht aan naar de plaats Bonnya over een afstand van ca. 20 km. U komt langs diverse dorpen waarvan de eerste Zics is. Hier staat het vroegere Zichy-kasteel van één van de vroegere landheren van de omgeving. Vervolgens gaat u naar Andocs, waar een heus klooster is gevestigd met een daarbij behorend kant-museum van oude klederdrachten van de omgeving uit vroegere tijden. Indien de tijd het toelaat loop dan even daar naar binnen. Ook de naastgelegen kerk is prachtig om vanbinnen te bekijken.
De tocht gaat voornamelijk langs open veld naar de plaats Bonnya waar u verblijft in een mooi Hotel gelegen in de vallei genaamd Somogy-Kertje (Tuin van Somogy). In het bijgelegen restaurant nuttigt u een heerlijke maaltijd bereidt door vakkundige Hongaarse koks. Het restaurant staat in de weide omgeving zeer goed aangeschreven.


De Katholieke kerk en klooster in Andocs

Dag 6
Het ontbijt in Somogy-Kertje is ook voortreffelijk te noemen en daarna begint de tocht richting een heuse stad (sinds 2014) op ca. 16 km genaamd Igal, waar u eerder bent geweest. De tocht is werkelijk prachtig en gaat voor een klein deel ook door bebost gebied, maar ook de fenomenale uitzichten zijn een aanrader. De plaats Igal is een leuk stadje waar een groot Thermálbad is gevestigd. Indien de tijd zich ervoor leent neemt u een duik in de geneeskrachtige bronnen van dit watercomplex of u laat uw benen eens lekker masseren door één van de aanwezige masseuses tegen een geringe vergoeding. Vandaag verblijft u in Hotel Peresa in het centrum van Igal. Een luxe hotel met uitstekende bediening, lekkere maaltijden en een goed ontbijt. In Igal is ook vaak s-avonds voldoende vertier te vinden.


Het geneeskrachtige Thermáalbad in Igal

Dag 7
De laatste wandeltocht gaat weer naar Somogyacsa. De plaats waar u begon over een afstand van een kleine 14 km, voornamelijk door een mooi bos. U verlaat Igal aan de noordkant en loopt de onmetelijke bossen van het natuurpark Koppány-Völgy in bij de watertoren. U komt onderweg zeker reeën of wilde zwijnen tegen. De lunchplek is mooi overdekt en heet Gerézdi Erdészház en ligt op ongeveer 8 km. Over de heuvels nog 6 km en u bent precies op de plek van waar u begon een week geleden. Bijna niet te herinneren gezien de vele belevenissen en dorpen u bent gepasseerd. Namens Artventures Vakanties heeft een echte Hongaar een heerlijke bógraz met pörkölt bereid boven een houtsvuur (originele Hongaarse Goulash) en geniet u van live Hongaarse muziek die weer een mooie avond (laatste) inluidt.


Lunchen op Gerézdi Erdészház midden in t bos

Dag 8
Na het ontbijt in de centrale bar maken we ons op voor de rit naar Budapest. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vliegtuig kunnen we nog een glimp opvangen van deze mooie stad: de parel aan de Donau. Indien de tijd het toelaat rijden we nog naar diverse toeristische gelegenheden, maar u dient uiteraard 2 uur voor vertrek op het vliegveld aanwezig te zijn voor de reis naar huis.
Indien u met eigen vervoer in Hongarije bent gekomen is dit ook de laatste dag van deze wandelreis.


Wandelkaart Artventures vakanties in Hongarije voor wandeltrektochten

Elke dag een deel, dus een andere kleur van de tochtWandelaars bij Artventures vakanties in Hongarije voor wandeltrektochten

De omgeving van het Koppány-dal is prachtig met een glooiend landschap


Wandelkaart Artventures vakanties in Hongarije voor wandeltrektochten

Je vindt er gave relikwieën uit het grijze (roemruchte) verleden


Wandelaars bij Artventures vakanties in Hongarije voor wandeltrektochten

Het is gebied is zeer bosrijk, afgewisseld met meertjes en wijnbouw


Precies wat we wilde!
We hebben een prachtige trektocht-vakantie gehad, precies wat we wilde, met schitterende accommodaties en ervaringen.
Theo Sinnige - Hoogwoud
Een enorme beleving.
In juni hebben we, als try-out, met Jean de gehele Koppányvölgy tour gelopen in 6 wandeldagen en overnacht in verschillende dorpen.
René van Veen - Abcoude
Pittig, maar heel leuk!
Prachtige wandeling langs hellingen, door bossen en zelfs op het eind door een tunnel in de heuvels, en met fenomenaal uitzicht op het Balatonmeer.
Frank Stoute - H.I. Ambacht

Alles is geregeld

vliegreis, privé-transfers en bagagetransport inbegrepen

Accommodatie

Verblijf in authentieke, kleinschalige accommodaties als B/B, hotel of campingchalets

Elke dag

weer een nieuwe prachtige route naar weer een ander dorp

2. Wandel­trek­tocht Dél Dunán­túli Piros túra

DDP Logo

Een bekende nationale (europese) wandelroute door Hongarije is de DDP rode route (Dél Dunántúli Piros túra). Deze route loopt van Siófok tot aan Szekszárd en gaat in totaal door drie provincies. De route is in totaal 320km lang. Artventures ligt precies op deze mooie wandelroute die volledig is gemarkeerd met 'wit-rood-wit'-bordjes. Dit is het enige dat je volgt en je wandelt door het prachtige landschap zo naar het volgende dorp en je eindbestemming van die dag. Wij hebben het gedeelte tussen het beginpunt in Siófok en het eindpunt in Kaposvár voor je geprepareerd over een afstand van 140 km. Je beleeft een fantastische week in zuid-west Hongarije en ziet de vele facetten die het land te bieden heeft. De eerste en de laatste dag verblijf je bij ons in Somogyacsa, zodat we de transfer naar Budapest gemakkelijk kunnen regelen. De eerste dag ontvang je uiteraard de wandelkaarten voor de gehele tocht of als je liever met een wandel-GPS loopt richten we deze voor je in, zodat je de hele week in beeld hebt. Als je zelf een GPS hebt dan hebben we de GPX-files gratis voor je beschikbaar.


Route

Check data en prijzen

Meer informatie Wandeltrektocht DDP tour

Accommodatie

Uw accommodatie is uitstekend geregeld. U verblijft deels in B/B's, bij Hongaren thuis of zelfs een nacht in een 3-sterren Hotel. In Igal logeert u bijvoorbeeld in Hotel Peresa en in Felsõmocsolàd in Hotel Bánó Kastély. De eerste en laatste dag van uw trektocht logeert u in onze accommodatie in Somogyacsa. Wij hebben een luxe 'Tanya' voor u klaarstaan, geheel compleet met privé zwembad.

Trip info & Prijzen

Prijssticker Wandeltrektocht Koppanyvolgy 840 per persoon

Deze 10-daagse reis is als volgt samen­gesteld. Com­pleet wandel-arrange­ment: Aankomst- en vertrekdag, 8 wandeldagen, totaal verblijf 10 dagen (bijv. vrijdag t/m zondag). U loopt een totale trip van ca. 145 km. Inbegrepen is gebruik van duidelijke wandelkaarten en, indien gewenst hebben wij Garmin GPS-sen beschikbaar. Basisprijs excl. bijkomende kosten: slechts € 890,-.
Bij 2 personen: € 840,- pp.
* 1-pers.toeslag:€ 125,- Totaal: € 1.015,-
* 2e deelnemer: € 840,- Totaal: € 1.680,-
* 3e deelnemer: € 690,-
Check (vrijblijvend) de mogelijkheden en prijzen voor deze trektocht!

Bij elke boeking additioneel:
GF: 1x Bijdrage GGTO garantie € 15,-
TT: Toeristenbelasting € 10,- pp.
AC: 1x Boekingskosten € 20,-

Optioneel:
FT: Vliegticket, begroot op € 100,- pp.
RB: Extra ruimbagage vanaf € 40,- pp.
TB: Transfers Boedapest V/V: € 120,-

De reis is inclusief

- Transfers van/naar Budapest
- Ontbijt (en evt. lunch meenemen)
- Bagagetransport (dagelijks)
- Gebruik GPS of wandelkaarten
- Directe hulp indien nodig

De reis is exclusief

- Vliegreis, kosten vanaf € 100,-
- Diners in de avond, v.a. € 10,- pp.
- Boekingskosten € 20,-
- Toeristenbelasting € 1,- p.p.p.d.
- GGTO garantie € 15,-

Van dag tot dag

Dag 1
Aankomst op het vliegveld van Budapest en transfer naar de accommodatie in Somogyacsa, waar u de eerste middag/avond verblijft. U wordt met uw groep ontvangen met een Hongaars welkomstdrankje en hapje. 's-Avonds nuttigt u het diner in een goed restaurant in het nabij gelegen plaatsje Igal.

Dag 2
Na een goed ontbijt vertrekt u met uw groep naar de stad Siófok voor de eerste tocht die gaat van Siofók naar Bábonymegyer. Je begint vandaag direct met een flinke tocht van ca. 23 kilometer.
U start bij het station in Síofok. Vanuit het station gezien gaat u rechtsaf, de hoofdstraat richting de grote watertoren. Direct na de watertoren slaat u linksaf (auto-vrij gedeelte) en hier begint ook de pad-markering (W-R-W). Na een paar honderd meter gaat u via een tunneltje de weg onderdoor. Na de tunnel draait u rechtsom, om vervolgens linksaf te slaan langs een brede straat. U gaat een brug over en komt bij een grote kruising (McDonalds) en steekt de weg over en gaat vervolgens linksaf. Direct bij de volgende kruising weer rechtsaf en u volgt deze weg die flauw naar links loopt. Na ca. 450 mtr. kruist u een brede weg en gaat rechtdoor. Bij de volgende grote kruising slaat u rechtsaf, en aan het einde hiervan linksaf. Vervolgens kruist u via een brug de snelweg (M7). U slaat daarna rechtsaf en komt na enige tijd parallel aan de snelweg te lopen. Na enige tijd keert u linksaf van de snelweg. U volgt het pad via de kaart en de GPS, en u komt na enige km’s aan in het dorpje Töreki dat u geheel doorloopt.
U loopt dit dorp uit en gaat na enige tijd rechts (zeer flauwe bocht). Aan het einde van dit pad gaat u (scherp) linksaf. U houdt dit pad aan (bosrijk gebied) met enkele bochten. Na een lange tijd rechtdoor gaat u naar links, ca. 400 mtr. weer naar rechts. U komt bij een hek. Mocht dit afgesloten zijn dan kunt u rechts hiervan de trap nemen waardoor u over het hek heen gaat. U vervolgt de verhard weg en komt bij een klein meertje uit (totaal ca. 14 km v.a. de start). Hier is een overdekte plaats om bijv. uw lunch te gebruiken.
U vervolgt het pad via de verharde weg en moet even opletten wanneer u links het bosgebied in gaat. U komt op een bospad omhoog met na verloop van tijd links en rechts hoge wallen. U vervolgt de paarse lijn/kaart en gaat een groot bosgebied door. Na ca. 5 km komt u weer uit in open velden, die in een vrij rechte weg leiden nar het einddorp voor deze dag, Bábonymegyer. U loopt tot aan het einde van het dorp tot de hoofdweg.

Dag 3
Vanaf de hoofdweg (waar u de dag ervoor geëindigd bent) slaat u bij de W-R-W markering de weg in, in zuidelijke richting. Met de bocht mee naar rechts en na ca. 500 mtr. slaat u linksaf en veld in langs een bosrand. Na enkele 10-tallen meters houdt u rechts aan het bos in en direct weer links. Dit betreft een alternatief pad en is NIET gemarkeerd met W-R-W bordjes (het officiële pad is te dicht begroeid). Het pad van ca. 1,5 km is helaas ook vrij dicht begroeid en gaat zo nu en dan flink omhoog. U bent hier door als u op een brede (onverharde) weg uitkomt en slaat rechtsaf en vervolgt uw weg een tijdje rechtdoor. Na enige tijd gaat u linksaf en vervolgens rechts (omweggetje door bosgebied) om vervolgens weer op de brede weg uit te komen. U houdt de paarse lijn aan op uw GPS (R-W-R bordjes). U komt uit op een verharde weg en slaat deze rechtsaf in en u loopt naar de plaats Tab. Na enige tijd wijkt u van de verharde weg af en slaat linksaf een pad in. Daarna weer rechts op een weg (Szent István utca) die u naar het centrum van Tab leidt. U komt aan op de hoofdstraat van Tab (Kossuth Lajos utca) en gaat linksaf. Na enige tijd op deze straat slaat u rechtsaf (Dóbo Katalin utca). U loopt via deze weg de stad Tab weer uit en na enige tijd komt u aan in het dorpje Bótapuzsta. Direct in het dorp slaat u linksaf richting het dorpje Zala. Daarna rechtsaf en u loopt Zala geheel door. U vervolgt uw pad via de paarse lijn en na een tijd (o.a. bosgebied) komt u aan op de eindbestemming van deze dag in Kapoly.

Dag 4
U slaat na ca. 150 mtr. linksaf de Szõlõhegy utca in. Aan het einde van deze weg gaat u rechtsaf langs open velden. Na een tijd nader je de hoofdweg tussen Síofok en Kaposvár die je oversteekt. Je houdt de paarse lijn aan. Na een tijd kom je aan in de plaats Andocs en je loopt recht op de kerk/abdij/klooster. Hier gaat u linksaf, de weg over en weer schuin rechtsaf (Kossuth Lajos utca). Je komt op de doorgaande weg weer uit (Let op dat hier veel verkeer rijdt; loopt u altijd aan de linkerkant van de weg). Op de splitsing ga je rechtsaf naar de plaats Nágocs. Je blijft op een verharde weg. Na deze plaats kom je op een bospad richting de plaats Zics. Hier aangekomen ga je een aantal keer rechts-links-rechts om vervolgens te lopen richting het plaatsje Miklósi. De camping Le Petit Etoile bevindt zich aan de overzijde van de weg/kruising adres: Petöfi Sandor utca 28. Eigenaresse Ilse Smits ontvangt de gasten en wijst de weg naar het huisje dat is geboekt voor 2 personen. Dineren kan op de camping en ontbijt is tevens geregeld.

Dag 5
Vanaf de camping gaat u naar de hoofdweg en steekt deze over en loopt dan op de Rózsadomb utca. U vervolgt het pad via de paarse lijn op de GPS/kaart. Na enige tijd kom je aan in het plaatsje Szorosad. Aan de hoofdweg is een kroeg/supermarkt waar enige overdekte zitjes zijn om de lunch te nuttigen. Je steekt de hoofdweg over en slaat vervolgens de Petõfi Sándor utca in. Na de brug sla je na ca. 100 mtr. af naar links. Je komt langs open veld te lopen. Na enige tijd kom je in een bosgebied terecht. Een leuk punt om even te bekijken is de Törökkút. Dit is een put die in vroeger tijden door de Turken werd gebruikt om schoon water aan de oppervlakte te krijgen. Na deze put loop je terug naar de hoofdroute via een bospad. Na ca. één kilometer sla je rechtsaf. Het pad gaat wat omhoog. Bovenaan hou je aan linksaf en dan rechtsaf. Je loopt dit pad uit tot aan de bosrand. Na een stuk door open veld kom je vervolgens op een bospad richting het dorpje Somogydöröcske. Je blijft in het dorp aan de rechterkant (rechter weg). De B/B (Döröscke Vendégház) bevindt zich bij de bushalte aan de rechterzijde van de weg. Adres: Keleti utca 21. (Angi Szinek heet de dame van het gastenhuis). Het avonddiner én ontbijt voor de volgende dag bevindt zich al in de kleine keuken, die u volledig mag gebruiken.

Dag 6
Je neemt de dwarsweg direct t.o. de B/B, en gaat een de overkant rechtsaf. Je loopt ca. 100 mtr. door en net rechts voorbij het laatste huis/tuin loopt nog een (gras)pad linksaf iets omhoog (even zoeken, maar volg de W-R-W-markering). Bovenaan kom je op een breder pad en je vervolgd de weg met een flauwe bocht linksom. Je gaat via een veld omhoog met enkele bochten. Bovenaan vervolg je het pad linksaf langs de bosrand, om vervolgens bij een uitkijktoren het bos in te lopen. Na een tijdje zie je een betonnen Geodetische toren (beton ca. 30 mtr. hoog die vroeger weden gebruikt voor afstandsmeting tussen de dorpen en velden e.d.). Voordat je bij de toren bent sla je rechtsaf richting een open veld dat ligt aan de rechterkant. Hierna vervolg je het pad en komt uiteindelijk in een bos terecht. Je kunt eventueel lunchen bij Erdészház. Dit is een overdekte plaats met banken en tafels. Het is meestal daar verlaten maar je kunt dit gewoon gebruiken. Je vervolgt je tocht en loopt dan snel op een verharde weg. Na ca. 150 mtr. sla je linksaf omhoog een bos in. Uiteindelijk kom je aan de bosrand en uit en loop je vervolgens naar beneden door een veld om uit te komen bij het bisonreservaat-parkje, Hier staan normaliter bisons en buffels die vroeger werden gebruikt voor de landbouw. Je loopt het dorp Somogyacsa binnen en bij het winkeljes sla je weer scherp af naar links en loop je vervolgens weer het dorpje uit via het bospad richting Igal. Na nog geen kilometer sla je linksaf, je volgt de R-W-R-markeringen. Uiteindelijk kom je aan de bosrand en zie je in de verte de heuvels van Zuid-Hongarije (Mecsèk-gebergte). Einde bos sla je rechts af met later een flauwe bocht naar rechts en links kom je via open veld te lopen richting Igal. Net na de metalen watertorenbol sla je rechtsaf en loop je omlaag. Onderaan naar links en je loopt het stadje Igal binnen. Net voorbij het zwembad (dat aan je linkerhand ligt) ga je rechts omhoog via de weg. Uw hotel bevindt zich aan het einde van die straat aan de rechterkant (Hotel Peresa, adres: Rákóczi tér 26). Hier is ook een restaurant en voor het ontbijt wordt ook gezorgd.

Dag 7
Vanaf het Hotel dat je rechtsom voorbij gaat neem je direct rechts de Orgona utca. Aan het einde van deze weg ga je links en rechtsaf kom je op een pad langs verschillende wijnhuisjes. Je loopt later langs open velden en aan het einde van dit pad sla je rechts af (asfaltweg). Na ca. 200 mtr. weer linksaf een bospad in. Na nog eens 300 mtr. sla je linksaf en je komt aan het einde van dit pad (dat iets omhoog loopt) op de doorgaande weg Igal – Síofok. Dit is een drukke weg die je oversteekt en rechtsaf gaat. Dan loop je aan de linkerkant van de weg ca. 150 mtr. Dan ga je linksaf een pad omlaag en kom je kort daarna weer langs open veld te lopen. Bij de T-splitsing sla je linksaf en vervolgens na ca. 200 mtr. rechtsaf door een dicht bos. Je blijft op een bospad en volgt nauwkeurig de W-R-Wmarkering. Je maakt een U-bocht naar rechts, dan weer naar links en uiteindelijk loop je op een bospad richting het dorpje Ecseny. Let op dat je aan net einde van dit brede bospad (W-R-W maar ook W-geel-W) even doorsteekt over een brede onverharde weg die kruist, direct weer (dus feitelijk rechtdoor) het bos weer in loopt (Je ziet een W-R-W-markering pas iets later op een boompje staan. Na een paar korte bochtjes kom je dan op een smal pad met aarde wallen waar je door/langs loopt. Uiteindelijk kom je in het dorpje Ecseny uit bij de grote kerk die je direct uit het bos rechts van je ziet. Na de brug (je bent dan al in het dorp) ga je linksaf en draait rechtsom een smalle straat omhoog. Aan het einde loop je dit dorp weer uit. Let op dat je straks bij de kruising NIET het pad vervolgt op W-R-W. Je slaat namelijk dan rechtsaf naar het dorpje Felsõmocsolád. Rechts is een bosrand en links open veld. Na ca. 1,5 km kom je uit op de verharde weg, waar je linksaf op gaat. Je loopt aan de linkerkant van de weg. Na ca. 1 km loop je deze weg (enkele bochten) af omlaag en kom je in de ‘hoofdstraat’ van het dorpje Felsõmocsolád. 150 mtr. verder ga je rechts de Malom utca op. Uw hotel (Bánó Mária Kastélyszálló) ligt aan de rechterkant (nr. 2). U kunt hier dineren en voor ontbijt wordt ook gezorgd.

Dag 8
U vertrekt uit Bánó Mária Kastélyszálló omlaag en gaat linksaf en volgt de verharde weg ongeveer 2,5 km. Dan rechtsaf. U ziet dan bouw-werkzaamheden en voor u een grote rotonde die je oversteekt. Feitelijk moet je geheel rechtdoor (na de rotonde even links blijven lopen i.v.m. buizen en geulen), de ‘oude’ hoofdweg kruisen (zebrapad) en de straat rechtdoor in gaan. Na een paar honderd meter sla je linksaf en houdt links aan en vervolgt de weg rechtdoor via de paarse lijn op de GPS (en de W-R-Wmarkeringen). Na enige tijd houdt je rechts aan (flauwe bocht rechts). Hier zijn ook nog wat bouwwerkzaamheden. Je vervolgt de weg via W-R-W-markeringen en na enkele mooie padn kom je aan in het dorpje Somogygeszti (Vörös Hadsereg utca). Bij de T-splitsing aangekomen sla je linksaf (Kossuth Lajos utca) en houdt de W-R-W-markeringen goed aan (paarse lijn op GPS). Het eerste gedeelte na het dorp is bospad, dan een de rechterkant open veld en vervolgens weer bos. Het pad bijt dan een behoorlijk lange tijd ‘rechtdoor’ lopen, en uiteindelijk kom je aan in het dorpje Magyaregres. Vóórdat jet het dorp ingaat sla je linksaf een weg in, daarna een straat rechts die je uitloopt tot het centrum van het dorp. Aan het einde van die straat (Kossuth Lajos utca) sla je linksaf (de W-R-W-markering geeft aan rechtsaf, maar je gaat links richting het plaatsje Somogyszaló waar uw volgende B/B is gevestigd). Na ca. 250 mtr. sla je bij een splitsing rechtsaf.
Een halve kilometer verder kom je uit bij een grote bouwplaats waar de nieuwe snelweg Kaposvár > Balaton wordt aangelegd. Er is een aparte Google-print gemaakt van deze bouwplaats met daarop aangegeven hoe je ongeveer kunt lopen. Je volgt hier zo goed als kan de GPS (paarse lijn). Vanaf het pad ga je eerst rechts dan een bocht linksom waarna je langs de nieuw gebouwde pilaren de rijksweg kruist. Links van u liggen zandbergen die je a) of stijl even op loopt (aan je linkerhand), of b) dat je even een omweg maakt via een klein bospaadje. Dit loop je dan rechts aan op en na ca. 80 mtr. sla je scherp linksom en weer 80 mtr. terug. Dan kom je weer op het pad uit dat je verder vervolgt (zie de GPS paarse lijn). Het kan eventueel zijn dan bouwvakkers opmerkingen maken over het pad dat je loopt. Zolang je niet vol op de bouwplaats loopt is dat geen probleem, en kun je gewoon maar negeren of uitleggen dat je naar Somogyszaló loopt via de DDP-route (spreek uit: Deel Doenantoeli Piros Toera).
Aan het einde van het pad kom je uit in Somogyszaló, je steekt de weg over en op nr. 80 is uw volgende (vrij éénvoudige) B/B gevestigd. Er is voor een diner gezorgd dat je zelf bereidt (in de keuken aanwezig) en ook het ontbijt/lunch voor de volgende ochtend.

Dag 9
U vertrekt uit uw B/B en steekt de weg weer over en neemt hetzelfde pad als de dag ervoor terug, ook weer via de bouwplaats komt u uit in Magyaregres. In het centrum ziet u weer de W-R-Wmarkeringen, loopt het dorp door en slaat vervolgens linksaf een weg in, die je het dorpje Magyaregres weer uitleidt. Vervolgens kruis je de nieuwe snelweg Kaposvár – Balaton, die je gemakkelijk onderdoor kunt. Daarna gewoon rechtdoor. Onder de brug is al een nieuwe W-R-Wmarkering aangebracht. Via een bospad kom je aan bij het Arborétum ten noorden van het Desedameer. In dit afgeschermde gebied staan veel bijzonder bomen en planten. Je kunt dit doorlopen door eerst links en dan rechts het midden pad te nemen, maar je kunt ook rechtdoor langs het water blijven. Je kunt hier sowieso verschillende paden nemen om de bomen, struiken en planten te bekijken. Uiteindelijk kom je uit bij de lange smalle brug die je over gaat. Dan linksaf langs het water en je komt uit bij een drukke weg. Deze steek je rechtdoor over. Na 100 mtr. sla je linksaf en gaat (bij een overdekte plaats) wederom een smalle brug over en loopt nog even rechtdoor. Na ca. 150 mtr. sla je rechtsaf en vervolgt het W-R-W-pad of de paarse lijn op de GPS. Het eerste gedeelte loopt langs het water, om na een tijdje linksaf te slaan en op de kruising weer rechtsaf (zie paarse lijn op GPS). Na ca. 1,5 km loop je aan het einde van het schiereiland naar links waar weer een brug is aangelegd die je op gaat. Na de brug ga je rechtsaf en houdt dan al die tijd het water aan. Je komt langs een klein dorpje en langs het bezoekerscentrum dat veel informatie biedt over het natuurgebied waar je loopt (Fekete István Látogatóközpont Deseda). Daarna kom je langs de camping aan de zuidkant van het meer waar ook de stuwdam is met de waterkolk. Je loopt door tot aan de verharde weg. Er is een voet/fietspad aan de rechterkant die is gemarkeerd met W-R-W-bordjes die je vervolgens volgt. Na een flauwe bocht naar links steek je via een brug de snelweg vanaf Kaposvár over waarna je direct rechtsaf een pad op loopt. Na eerst een kort stukje open veld kom je in een bosgebied terecht. Halverwege het bos sla je linksaf en na ruim een kilometer nogmaals linksaf. Aan het einde van dit rechte bospad kom je uiteindelijk in de bewoonde wereld van de stad Kaposvár terecht. Langs de weg waar je loopt bevinden zich flats en aan het einde van die weg sla je rechtsaf en na 50 mtr. weer linksaf totdat je Bem utca op gekomen bent. Op de kruising sla je linksaf de Buzsák utca in, en aan de linkerhand zijn sportvelden. Aan het einde rechts de Arany Janos utca op, en dan links de Kossuth Lajos utca op. Deze volg je al die tijd tot de kruising met de Bajcsy Zsilinszky utca. Hier ga je rechtsaf. Aan het einde van die weg sla je linksaf en je loopt een autovrije straat in (Zárda utca). Even verderop ziet u Hotel Kapos aan de rechterkant, uw laatste bestemming van deze wandel-trektocht.

Dag 10
Deze dag kunt u nog heerlijk genieten van de prachtige barok-stad Kaposvár. U wordt in de loop van de middag met uw groep opgehaald en weer teruggebracht naar uw startlocatie in Somogyacsa waar uw tocht 9 dagen geleden begon. We hopen dat u een prachtige reis heeft beleefd in een groot deel van de provincie Somogy.

© Artventures Vakanties - 2020


Wandelaars bij Artventures vakanties in Hongarije voor wandeltrektochten

De gehele DDP tour is voorzien van pad-markeringen (wit-rood-wit)


Wandelkaart Artventures vakanties in Hongarije voor wandeltrektochten

De gebieden lopen in elkaar over en er zijn geen hekken of obstakels


Wandelaars bij Artventures vakanties in Hongarije voor wandeltrektochten

Op de route in Nagocs het Zichy kasteel gebouwd in 1714


3. Wandeltrektocht Fejérkőtől Tündérvölgyig

Nationale wandelroute ten zuiden van het Balatonmeer over een afstand van 80 km. Deze tocht is geschikt voor beginners en gevorderden. Het doel van deze tocht is, om je te introduceren in de schitterende natuur, en de ethnografische en culturele waarden van dit gebied. Je start bij de oude ruïne nabij Amaliapuszta (dorpje Kereki) en bij het einde van de tour heb je 16 dorpen 'geproeft' en bekeken. Deze tocht is volledig gemarkeerd zowel met de bordjes van de organisatie als die van de regionale wandelpaden.
Hier de map van de Fejérkõtõl Tündervölgyig trekking-tour over een afstand van 80km in een zeer mooi gebied ten zuiden van het Balatonmeer. Je verblijft een week bij ons in Somogyacsa waarbij je elke ochtend wordt gebracht naar het beginpunt van de route voor die dag. De dag-afstanden zijn gemiddeld 15 à 16km dus voor elke wandelaar (beginner of gevorderd) goed te doen. Dus als je een keer een begin wilt maken met trektocht-wandelvakanties dan is dit je kans.
Check data en prijzen

Alles over de Fejérkőtől Tündervölgyig trektocht

Accommodatie

Uw Fejérkőtől Tündervölgyig accommodatie is uitstekend geregeld. U verblijft de gehele week in Somogyacsa. Na een goed ontbijt wordt u gebracht naar de startlocatie van die dag. Eind van de dag wordt u opgehaald en weer terug gebracht naar uw verblijfslocatie, waar u de keuze heeft tussen het dinér op de locatie of in een nabij gelegen restaurant.

Trip info & Prijzen

Prijssticker Wandeltrektocht Koppanyvolgy 695 per persoon

Deze Fejérkőtől Tündervölgyig trektocht is als volgt samengesteld. Compleet wandel-arrangement voor 1 tot 8 personen: Aankomst- en vertrekdag, 5 wandeldagen, totaal verblijf 7 dagen, 6 nachten (bijv. zondag t/m zaterdag). U loopt een totale trip van ca. 80 km. Inbegrepen is gebruik van duidelijke wandelkaarten en, indien gewenst hebben wij Garmin GPS-sen beschikbaar. Basisprijs excl. bijkomende kosten: slechts € 695,-. Bij 2 personen: € 645,- pp. (bij 8 personen: slechts € 470,- pp).
* 1-persoonstoeslag: € 125,- Totaal: € 870,-
* 2 deelnemers € 645,- pp. Totaal: € 1.390,-
Tot maximaal 8 deelnemers.
Check (vrijblijvend) de mogelijkheden en prijzen voor deze trektocht!

Bij elke boeking additioneel:
GF: 1x Bijdrage GGTO garantie € 15,-
TT: Toeristenbelasting € 6,- pp.
AC: 1x Boekingskosten € 20,-

Optioneel:
FT: Vliegticket, begroot op € 100,- pp.
RB: Extra ruimbagage vanaf € 40,- pp.
TB: Transfers Boedapest V/V: € 120,-

De reis is inclusief

- Transfers van/naar Budapest
- Ontbijt (en evt. lunch meenemen)
- Bagagetransport: n.v.t.
- Gebruik GPS of wandelkaarten
- Directe hulp indien nodig

De reis is exclusief

- Vliegreis (optioneel en begroot op €100,-pp.)
- Diners in de avond (zelf of in nabij gelegen restaurant)
- Boekingskosten (1x €20,-)
- Toeristenbelasting (€1,- pppn)
- GGTO garantie (1x €15,-)

Van dag tot dag

Dag 1 t/m 6 Fejérkőtől Tündervölgyig
De Fejérkőtől Tündervölgyig is als volgt samengesteld. De aankomstdag is in Somogyacsa, waarna u de volgende ochtend wordt gebracht naar de eerste wandelroute op deze tocht over totaal 80 km in het plaatsje Kereki. De route van die dag bedraagt 17,5km. Wandeldag 2 vangt aan waar u bent geëindigd de vorige dag en u loopt over een afstand van bijna 15 km naar de plaats Szántód gelegen aan het Balatonmeer. Dag 3 begint in Kõrõshegy en leidt u naar Balatonõszõd over een afstand van 14,5 km deels langs het befaamde meer. Van Balatonõszõd loopt u dag 4 naar het prachtige wijndorpje Kötcse zo'n 17 km, met mooie uitzichten op de wijnvelden, het hoogste punt van de provincie en zicht op het Balatonmeer. Dag 5 (laatste wandeldag) gaat van het wijndorp Kötcse naar het eindpunt van deze tocht: Balatonszemes. Vanaf hier vertrekt u met onze bus weer naar Somogyacsa waar u de laatste avond beleefd van deze mooie tocht.


Wandelaars bij Artventures vakanties in Hongarije voor wandeltrektochten

Dorpsgezicht in Teleki


Wandelkaart Artventures vakanties in Hongarije voor wandeltrektochten

Mooie authentieke graanschuur in Balatonszemes


Wandelaars bij Artventures vakanties in Hongarije voor wandeltrektochten

De prachtige dalbrug (1,9 km, 80 mtr hoog) bij Köröshegy ligt voor ons


4. Wandel­trek­tocht Sultans Trail

Sultans Trail Logo

8-daagse wandelreis waarbij je loopt over de internationale wandelroute Sultans Trail die deels door Hongarije gaat. De route is een deel van de befaamde Sultans Trail waarover het Ottomaanse leger heeft getrokken vanuit Turkije tot aan Wenen. De Sultans Trail is vernoemd naar sultan Süleyman I, die van 1520 tot 1566 regeerde over het machtige Ottomaanse rijk. De Trail voert je door negen landen, waaronder Hongarije. Een aftakking van deze tocht loopt van Sopron in het westen van Hongarije over het Balatonmeer tot aan de stad Pécs in het zuiden. Je loopt dus een deel van deze tocht in 6 wandeldagen van de plaats Szántód naar Pécs. In de Romeinse tijd bevond zich hier de nederzetting Sopianae. De totale wandelafstand bedraagt 135 km, dus een flinke wandelervaring is vereist. De dagelijkse tochten bedragen meer dan 20km (kortste 19 en de langste 24 km), dus houdt daar zeker rekening mee.


Check data en prijzen

Alles over de Sultans Trail trektocht Hongarije

Accommodatie

Uw accommodatie is uitstekend geregeld. U verblijft deels in B/B's, bij Hongaren thuis of zelfs een nacht in een 3-sterren Hotel. In Dombóvár logeert u bijvoorbeeld in Hotel Dombóvár en in Pécs in Palatinus Grand Hotel. De eerste en laatste dag van uw trektocht logeert u in onze accommodatie in Somogyacsa. Wij hebben een luxe 'Tanya' voor u klaarstaan, geheel compleet met privé zwembad.

Trip info & Prijzen

Prijssticker Wandeltrektocht Sultans Trail 895 per persoon

Deze 8-daagse reis is als volgt samen­gesteld. Com­pleet wandel-arrange­ment: Aankomst- en vertrekdag, 6 wandeldagen, totaal verblijf 8 dagen (bijv. zondag t/m zondag). U loopt een totale trip van ca. 135 km. Inbegrepen is gebruik van duidelijke wandelkaarten en, indien gewenst hebben wij Garmin GPS-sen beschikbaar. Basisprijs excl. bijkomende kosten: slechts € 895,-.
Bij 2 personen: € 845,- pp.
* 1-pers.toeslag:€ 125,- Totaal: € 1.020,-
* 2e deelnemer: € 845,- Totaal: € 1.690,-
Check (vrijblijvend) de mogelijkheden en prijzen voor deze trektocht!

Bij elke boeking additioneel:
GF: 1x Bijdrage GGTO garantie € 15,-
AC: 1x Boekingskosten € 20,-
TT: Toeristenbelasting € 7,- pp.

Optioneel:
FT: Vliegticket, begroot op € 100,- pp.
RB: Extra ruimbagage vanaf € 40,- pp.
TB: Transfers Boedapest V/V: € 120,-

De reis is inclusief

- Transfers van/naar Budapest
- Ontbijt (en evt. lunch meenemen)
- Bagagetransport (dagelijks)
- Gebruik GPS of wandelkaarten
- Directe hulp indien nodig

De reis is exclusief

- Vliegreis, kosten vanaf € 100,-
- Diners in de avond, v.a. € 10,- pp.
- Boekingskosten € 20,-
- Toeristenbelasting € 1,- p.p.p.d.
- GGTO garantie € 15,-

Van dag tot dag

Dag 1
Aankomst op het vliegveld van Budapest en transfer naar de accommodatie in Somogyacsa, waar u de eerste middag/avond verblijft. U wordt met uw groep ontvangen met een Hongaars welkomstdrankje en hapje. 's-Avonds nuttigt u het diner in een goed restaurant in het nabij gelegen plaatsje Igal.

Dag 2
Na een goed ontbijt vertrekt u met uw groep naar het stadje Szántód gelegen aan het Balatonmeer. Het veer van het schiereiland Tíhany meert hier aan. De eerste tocht vandaag gaat van Szántód naar Kapoly (U overnacht in de plaats Tab in een B/B). De totale afstand vandaag is 22,5 km.
. . . meer volgt nog.

Dag 3
De tweede dag gaat van het dorpje Kapoly naar Miklósi waar u verblijft op de camping aldaar gerund door Nederlanders. Bij aankomst heeft u 23 km gelopen.

Dag 4
Vandaag gaat de tocht van Miklósi naar Várong over een afstand van 19 km.

Dag 5
De tocht vandaag loopt u vanaf het gasthuis in Várong naar een grotere stad genaamd Dombovár. De afstand is 23 km.

Dag 6
Vandaag voornamelijk in een zeer mooi bosgebied. Eerst nog door een drukke stad daarna voornamelijk groen. Dit is de langste tocht van uw tour en is ruim 24 km. Dat berekent vroeg op pad om in de tweede helft van de middag aan te komen in Mecsekpõlõske.

Dag 7
Vandaag op naar de prachtige stad Pécs. De afstand valt mee, maar toch nog een goede 20 km. In de loop van de middag kom je aan in het roemrijke centrum van deze Zuid-Hongaarse stad, waar altijd veel te beleven valt.

Dag 8
U wordt tijdig opgehaald voor het vertrek naar het vliegveld in Boedapest, of als u op eigen gelegenheid bent is dit de laatste dag van deze tour in Pécs.


Wandelkaarten

Je loopt een trektocht elke dag met de kaart voor die dag. Alle routemarkeringen staan er op, en desgewenst heb je ook een GPS om de route te volgen. Optioneel stellen we deze (Garmin Oregon) beschikbaar.


Willekeurige dag-kaart (voorbeeld)Szántód Szent Krisztof beschermheilige van de wandelaar

De tocht start in Szántód bij het beeld van Szent Krisztof, beschermheiligeDombóvár Ruïne wandeltrektochten Artventures

Een kasteel-ruïne nabij de stad Dombóvár op de route


Artventures Pécs centrum Wandeltrektochten

De schitterende stad Pécs by night, het einddoel van de route


Wat is de beschikbaarheid

Wandeltrektochten worden samengesteld op jouw individuele wensen, afhankelijk van de periode, groepsgrootte en aantal dagen dat de trektocht omvat. De beste perioden zijn vanaf april t/m juli en september en oktober. Maak een keuze uit één van de 4 trektochten die wij bieden, maak je boeking voor het aantal personen en de datum dat je wilt aankomen. Wij regelen de tochten (met GPS en wandelkaarten), boeken alle accommodatie en verzorgen het bagage-vervoer zodat je deze niet hoeft mee te nemen naar je volgende accommodatie. Je ontvangt na je boeking een aanbieding met een overzicht van alle mogelijkheden en een aanbiedingsprijs. Na akkoord wordt je definitieve boeking bevestigd.

De accomodaties tijdens de trektochten

Welke trektocht ga jij doen?

Koppányvölgye Natuurpark

€ 790

Ontvang nu €50 korting p.p. bij een boeking voor 2 personen!

8 dagen vakantie

6 wandeldagen

Max. 6 personen 

Dél Dunántúli Piros tú​​​​ra

€ 890
Ontvang nu €50 korting p.p. bij een boeking voor 2 personen!
10 dgn. vakantie

8 wandeldagen

Max. 6 personen 

Fejérkõtõl Tündérvölgyig

€ 745
Ontvang nu €50 korting p.p. bij een boeking voor 2 personen!
7 dagen vakantie

5 wandeldagen

Max. 8 personen 

Sultans Trail, van Zamardi naar Pécs

€ 945
Ontvang nu €50 korting p.p. bij een boeking voor 2 personen!
8 dagen vakantie

6 wandeldagen

Max. 6 personen 


Wil je eerst meer weten? Dan heb ik hier onze wandeltrektocht-brochure voor je.

Download hier onze kleine wandeltrektocht-brochure (pdf) met alle mogelijkheden van onze vier verschillende hiking adventures. Inclusief een compleet overzicht 'van dag tot dag'. Uiteraard kost het je niets, en je bent direct goed geinformeerd!