Rondje Törökkoppány - Koppányszántó
05 maart 2021 

Rondje Törökkoppány - Koppányszántó

Vandaag 5 maart een klein rondje (samen met David), althans niet helemaal rond, maar van Törökkoppány naar Koppányszántó. In dit laatste plaatsje is de camping van Debs en Mark gevestigd maar helaas waren ze nog niet in Hongarije gearriveerd. De camping heet overigens Koppány Pines Guesthouse & Campsite of: Hungarian Country Camping. We gaan er later nog wel een keer een blog aan wijden, het zijn superaardige mensen. We starten dus in Törökkoppány en wandelen naar het noorden.
Zoals de foto aangeeft werd er al weer behoorlijk veel gelandbouwd en kwamen we regelmatig grote machines tegen zoals hier de machtige John Deere traktoren. Het weer was helder maar best koud en een stevig windje. Het eerste dorpje dat we tegenkomen is Bedegkér en raakten aan de praat met een paar vroege kroeggangers die vanwege de corona buiten een biertje stonden te drinken. Trots dat ze duits spraken, maar toen we zeiden dat we uit Holland kwamen werd al snel de naam Güllit geroepen. De omgeving is ook weer in dit gebied fenomenaal, mooie uitzichten, uitgestrekte landerijen en hier en daar wat bossen. We komen in Ertény, en klein gehuchtje met wat bedrijvigheid en vooral veel kippen, ganzen en andere dieren die ons voor de voeten liepen. Uiteindelijk slaan we rechtsaf omhoog richting Koppányszantó onze eindbestemming van vandaag. De kroeg was dicht, maar de supermarktmevrouw kon ons voorzien van 2 heerlijke Hongaarse biertjes, die er zeer goed in gingen. Het was een mooie dag, en het was trouwens ook een stukje route van onze Koppány-dal trektocht, waarbij je meer dan 100km rond gaat in dit 13e nationale park van Hongarije. Groeten weer van de gidsen David en Jean !!

Bekijk hier alsnog de video en de foto’s, en onderaan nog een mooie Google Earth animatie film van deze tocht. Veel plezier!

Je kunt hier de tocht op Google Earth zelf nog even bekijken door je muis over het onderste gedeelte van het scherm te bewegen. Met ‘% Grade’ en ‘Velocity’ kun je de stijgingen en de snelheid nog even bekijken.

Over de schrijver
Jean is wandelgids in Hongarije en begeleidt alle wandelvakanties in Hongarije. Hij organiseert de wandeltochten, zowel de lange- en korte dagtochten maar ook de trekking-tours, in de gehele provincie Somogy, waar Artventures is gevestigd. De meeste wandelvakanties worden door Jean gedaan en hij is aanspreekpunt voor alle wandelgasten die jaarlijks naar Hongarije reizen om er een fantastische wandelweek te beleven.
Reactie plaatsen