individuele wandelvakantie in Europa

Individueel wandelen in Hongarije

Check data en prijzen
Wandel op jezelf met jouw groep en ontdek de cultuur en natuur in Hongarije

25 wandelingen in Hongarije

25 dagwandelingen

altijd keuze genoeg

Natuur in Hongarije

Prachtige natuur

ervaar de unieke Hongaarse natuur

Mooi weer in Hongarije

Altijd

uitstekend wandelweer

Natuurpark in Hongarije

Uniek natuurgebied in Hongarije

Het Koppányvölgy natuurpark is het 13e nationale park van Hongarije en ligt centraal in de provincie Somogy tussen het balatonmeer en de stad Kaposvár. Artventures ligt midden in dit prachtige natuurpark gelegen in de provincie Somogy in Hongarije. Een bosrijk gebied van 16.500 hectare met meertjes, een glooiend heuvellandschap, natuurlijke bronnen en omvat 12 dorpen waar de tijd 40 jaar stil heeft gestaan. In de directe omgeving kun je er naast wandelen ook fietsen, paardrijden, en vooral genieten van de rust en de natuur. Er zijn enkele restaurants in de buurt maar ook musea (o.a. in Andocs op 7km) en je kunt er lokale producten kopen als honing, wijn, pálinka en jam, borduur- en kantwerk.  Het totale gebied is zeer afwisselend en gaat deels door een bosgebied, langs meertjes, vele inheemse dorpen maar ook door open vlakten met weergaloze uitzichten. Je komt uitzichttorens, jachthutten en (overdekte) rustplaatsen tegen en veel dieren als herten, reeën, vossen, wilde zwijnen en heel soms een moeflon.
Wandelen zonder gids

Wandel­vakanties zonder gids

Wandelen zonder gids, wanneer je maar wilt. Lopen in prachtige natuurgebieden in Hongarije. Je kunt al dan niet gebruik maken van onze tochten en onze wandelexpertise of je gaat geheel op eigen houtje. Wat je wilt. Arrangementen van 5 tot 15 dagen, in elk gewenste periode (april t/m oktober). Inclusief accommodatie en ontbijt, eventueel de vliegticket(s) en alle transfers (van- en naar de begin/eindpunten), en de wandelkaarten of GPS-tracks (GPS zelf meenemen of je krijgt deze van ons.).
Bekijk de mogelijkheden


Was onder de indruk van jullie gastvrijheid, een hele perfect georganiseerde wandelweek!!!!!!!

Corry Peschier-Vissers

Wederom voor mij weer een fantastische week.

Adriaan van der Roer

Gastvrij­heid, heerlijke maaltijden en daarnaast een omgeving waar ik heb genoten van de mooie wandelingen begeleid door Jean

Heleen

Bij de individuele reis ontvang je het volgende

Wil je een goed georganiseerde wandelvakantie beleven, waarbij je ook zelf veel kan doen en gaat wandelen op jezelf (zonder gids) dan is Artventures jouw wandelpartner in Hongarije.
Wandel-arrangement in Hongarije

Wandel-arrangementen 

Wij bieden je wandelarrangementen vanaf 5 tot 25 kilometer per dag. Je kunt individueel boeken met z'n twee of met je eigen groepje vanaf 5 t/m 15 dagen (2 weken). 
Accomodaties in Hongarije

Prachtige accommodatie

We hebben prachtige vakantievilla's voor je kaar staan voorzien van alle gemakken zoals TV, Wifi, mini bar op de kamers en zelfs wasmachine en vaatwasser. Er zijn mooie terrassen en een (privé) zwembad.
Vervoer in Hongarije

Vervoer ter plaatse

We hebben vervoer voor je beschikbaar om je te brengen naar de begin- en eindpunten van sommige wandeltochten. Veel tochten kun je ook direct starten vanaf je locatie. Indien gewenst brengen we je 's-avonds ook naar een restaurant (en terug).
Wandeltocht in Hongarije

Vakkundige dagtochten

We beschikken over meer dan 25 verschillende dag- en trektochten waarbij je er voor elke dag één uitkiest. De meeste routes zijn voorzien van wandelmarkeringen zoals wit-rood-wit of wit-groen-wit bordjes zodat verdwalen niet snel zal gebeuren. Bovendien krijg je een GPS mee en duidelijke wandelkaarten.

Unieke wandelroutes in Hongarije

Unieke wandelroutes 

We bieden je in Hongarije een aantal unieke wandelroutes aan in mooie bosgebieden, bij meertjes en dorpen waar de tijd 40 jaar heeft stilgestaan. Je komt er ook veel 'wild' tegen als reeën, vossen en wilde zwijnen. Er zijn tochten nabij het Balatonmeer of nabij de provincie hoofdstad Kaposvár.
Authentieke boerderijen in Hongarije

 Authentieke luxe boerderijen

Je verblijft in authentieke "tanya's". Dit zijn oorspronkelijke Somogy-boerderijen typisch voor de regio. Ze zijn volledig  gerestaureerd met respect voor authentieke details en voorzien van alle luxe. Deze vakantiehuizen ademen sferen uit die naadloos bij het prachtige Hongaarse landschap aansluiten.
Wandelvakantie met zwembad

Ontspannen in het zwembad

Onze vakantievilla's zijn allen voorzien van een eigen, verwarmd, privé zwembad. Je kunt hier na je wandeling lekker afkoelen of natuurlijk even heerlijk zwemmen (vanaf 1 mei t/m 15 september).
Wandelvakantie met transfer

Transfer naar Budapest

Als je met het vliegtuig naar Hongarije komt dan kunnen we je afhalen van het vliegveld in Budapest en na je vakantie weer terugbrengen. Kijk hiervoor in het prijsoverzicht.
Uitstapjes in Hongarije

Diverse uitstapjes

Wil je een dag niet wandelen dan is er  veel te doen in de directe omgeving. Er zijn musea, pretparken en dierentuinen en je kunt op ca. 15 km quad-rijden. Ook zijn er diverse restaurantjes in de buurt.

Accommodatie tijdens de vakantie

Tijdens je wandelvakantie verblijf je in één van onze vakantievilla's. Alle vakantievilla's zijn voorzien van een woonkamer, keuken, douche/toilet en meerdere slaapkamers. De slaapkamers zijn voorzien van een bij aankomst gevulde minibar. In de woonkamer vindt je verder een TV-dvd-speler, en er is Wi-Fi over de gehele locatie.

Mogelijkheden welke je tijdens je vakantie kunt doen

Ságvár grot in Hongarije ontdekken

Ontdek de grotten bij Ságvár

Bij Ságvár is een uniek wandelgebied te vinden waar opgravingen zijn gedaan van 15.000 jaar geleden, toen hier al mensen woonden. O.a. is er bij de kerk een sarcofaag te vinden uit die tijd. Ook vind je hier de oudste Eikeboom uit de omgeving van maar liefst 300 jaar oud. Er zijn tevens een aantal (onbeheerde) grotten te vinden, waar ook in vroeger tijden mensen verbleven. De omgeving van Ságvár is een zeer interessant gebied.
Balatonmeer ontdekken in Hongarije

Ontdek het Balatonmeer

We hebben ook tochten uitgezet nabij het machtige Balatonmeer. Dit is het grootste zoetwatermeer van Europa, maar liefst 80 km lang en ca. 7 km breed. Je kunt er fantastisch wandelen verdeeld over 8 tochten aan de zuid-oever en vele tochten op het schiereiland Tihany dat gelegen is midden in dit prachtige meer. Tihany wordt ook wel het Lavendel eiland genoemd vanwege de vele lavendel velden die er zijn te vinden (bloeitijd vanaf mei t/m juli). Er zijn daar tochten vanaf 4 t/m 25 km.
Individuele dagwandelingen in Hongarije

Individuele dag­wande­lingen

Je start de dag direct vanuit het dorp Somogyacsa. Je loopt de wijnberg op alwaar je mooi uitzicht hebt op de omgeving en je loopt door de mooie wijnranken van de locale wijnboeren. Over de heuvel loop je omlaag door een mooi bos. Na enige tijd door het bos en enkele open velden te hebben gelopen kom je bij een weg die je oversteekt. Daarna duurt het nog enkele uren voordat je het dorpje Bonnya binnenkomt om daar bij restaurant Somogy-kèrtje de lunch te nuttigen. Na de lunch loop je het dorp Bonnya verder door om dit aan de noordkant te verlaten richting Andocs. De velden zijn weids en open en eind van de middag zie je de prachtige Abdij van Andocs opduiken (zie onderstaande foto). Hier is ook nog een klooster gevestigd met een kant-museum. Als de tijd het toelaat en het is open dan kun je er een kijkje nemen. Onze bus staat daarna klaar voor de rit naar Somogyacsa.

 

Wandelen met GPS in Hongarije

Ontvang een GPS

Kom je op eigen gelegenheid een heerlijke wandelvakantie doen dan heb je de mogelijkheid om elke dag een totaal andere tocht te lopen. We hebben per tocht een goede wandelkaart, of je krijgt een Garmin GPS mee, dus verdwalen kun je nooit. Het aantal wandeldagen bepaal je zelf. Wij regelen de accommodatie, het ontbijt/lunch en alle transport naar de begin- en eindpunten en natuurlijk de transfer van/naar Budapest indien je met het vliegtuig komt. Heb je geen GPS dan krijg je die van ons mee (Garmin Oregon), indien je bij het boeken kiest voor GPS of wandelkaarten.
Individuele wandelvakantie in Hongarije bij Artventures

Prijzen van een individuele wandelvakantie

Wandelen zonder gids, wanneer je maar wilt. Lopen in prachtige natuurgebieden in Hongarije. Je kunt al dan niet gebruik maken van onze tochten en onze wandelexpertise of je gaat geheel op eigen houtje. Net wat je wilt. Arrangementen van 5 tot 21 dagen, in elk gewenste periode (april t/m oktober). Inclusief accommodatie en ontbijt, eventueel de vliegticket(s) en alle transfers (van- en naar de begin/eindpunten), en de wandelkaarten of GPS-tracks (GPS krijg je optioneel er bij).


Een compleet verzorgde trip van bijvoorbeeld 7 dagen (= 6 overnachtingen, 5 wandeldagen) kost je dan per persoon nog geen € 490,- (bij 2 personen, o.b.v. eigen vervoer en GPS).

Individuele wandelvakantie in Hongarije bij Artventures

Check hier vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid van jouw reis:    

Je ontvangt binnenkort een bevestigings-mail en binnen 5 dagen een (vrijblijvend) voorstel voor jouw individuele wandelreis naar Hongarije. Als je wilt kun je nu ook deze reis direct boeken, onder voorbehoud van de aankomstdatum.

Hongarije was voor mij nieuw en verras­send mooi.

Marja

Dit was voor ons een eerste mooie kennis­making met Hongarije!

Yvonne & Arnoud

Afgelopen week was weer heel gezellig en ontspannen.

Annelies Stoute
Arrangement in Hongarije

Speciale arrangementen

Je kunt ook meteen een compleet arrangement nemen waarbij feitelijk alles inclusief is. Oók de vliegticket *), de wandelkaarten en alle transfers. Kies dan de voor Aanbieding 1 of 2. Geef wel de datum wanneer je wilt vertrekken en het aantal personen waarvoor je boekt. We hebben een complete 8-daagse reis en een 15-daagse reis. Met de 15-daagse reis verblijf je nog 5 extra dagen in Budapest (De parel aan de Donau), en beleef je deze prachtige stad in al z'n glorie.


Je verblijft 4 nachten in het Agape Aparthotel midden in de Joodse wijk. Het bruisende uitgaansleven in Budapest. Beneden aan de straat nuttig je dan een heerlijk ontbijt om vervolgens de stad te gaan verkennen. Je kunt overigens tegen meerkosten ook je ontbijt op je kamer laten serveren. De 5e dag ga je eerst met de metro (2 haltes) en dan met bus 100E (v.a. Deák Ference tér) naar het vliegveld. Tegen meerprijs kun je ook met de Hotel-transfer service direct naar het vliegveld worden gebracht.

Bekijk onze wandelreis-aanbiedingen

Individuele wandel-arrangementen

Meest voordelige wandelreis arrangement
(5 dagen)

Prijs is o.b.v. eigen vervoer of tickets

v.a. € 370,- pp
 • € 370,- pp  2 pers. (5 dagen)
 • Min. 5 daagse wandelreis
 • bijv. 5 dgn  zo. t/m do.
 • op basis van logies en ontbijt
 • 3 dagen prachtige tochten
 • v.a. 1 locatie (Somogyacsa)
 • Vervoer begin- / eindpunten
 • Wandelkaarten of GPS
 • excl. diners en pers.uitgaven
 • incl. toeristenbelasting
 • incl. boekingskosten
 • incl. bijdrage GGTO garantie


GGTO logo

AB1 compleet vakantie arrangement
(8 dagen) 

Prijs is inclusief de vliegtickets !

  € 795,- pp

  • Minimaal 2 personen
  • 8 daagse wandelreis
  • bijv. 1 week van zo. t/m zo.
  • op basis van logies en ontbijt
  • 6 dagen prachtige tochten
  • v.a. 1 locatie (Somogyacsa)
  • incl. vliegticket (pp), NL of B
  • Transfers Budapest V/V
  • Vervoer begin- / eindpunten
  • Wandelkaarten of GPS
  • excl. diners en pers.uitgaven
  • excl. toeristenbelasting
  • excl. boekingskosten
  • excl. bijdrage GGTO garantie

  GGTO logo

AB2 compleet vakantie arrangement
(15 dagen) 

Prijs is inclusief de vliegtickets !

€ 1.295,- pp
 • Minimaal 2 personen
 • 15 daagse wandelreis
 • bijv. 2 weken: zo. t/m zo.
 • op basis van logies en ontbijt
 • 9 dagen prachtige tochten
 • v.a. 1 locatie (Somogyacsa)
 • 5 dagen extra in Budapest
 • op basis van logies (centrum)
 • laatste dag > bus > vliegveld
 • incl. vliegticket (pp), NL of B
 • Transfers Budapest V/V
 • Vervoer begin- / eindpunten
 • Wandelkaarten of GPS
 • excl. diners en pers.uitgaven
 • excl. toeristen.belasting
 • excl. boekingskosten
 • excl. bijdrage GGTO garantie

GGTO logo

Artventures e-book: Stap voor stap in Hongarije

Heb je ons boek "Stap voor stap in Hongarije" al gedownload?

Alles dat je moet weten vóór vertrek naar Hongarije om er een fantastische wandelvakantie te beleven. In deze super dikke uitgave (85 pag.) geven we je aanbevelingen en tips en eigenlijk alles wat je moet weten over Hongarije. Veel leesplezier met ons gratis e-boek!