Wandeltocht Rondje Igal 20km

Een lekker rondje gelopen vroeg in 2022. Koud, s-nachts -5, vandaag +3 graden maar een strak blauwe lucht, geen wind, dus de hele dag een heerlijk zonnetje. Half 10 vertrokken en achterlangs het dorp Somogyacsa gelopen. Achter het dorp is plots een hek geplaatst, waar gelukkig goed omheen te open is. Dan het pad vervolgd richting Igal waar je dan uitkomt bij de koekjesfabriek (Pék-Snack). Via de mooie wijnveldjes loop je dan langzaam Igal binnen. Uiteindelijk kom je bij het thérmalbad waar ik weer linksaf sloeg (via de Acsai-uta) weer naar het noorden. Het gebied achter Somogyacsa is een prachtig wandelgebied met mooie uitzichten, veel bos maar ook open velden en omringt door een aantal bekoorlijke dorpjes zoals Somogydöröcske, Gádacs, Várong en ons dorp. Het licht midden in het Koppányvölgye Náturpark, een beschermd gebied van in totaal 16.500 hectare (12 dorpen). Na ca. 5 uur was ik weer terug bij bovenstaande foto en een heerlijke Weissen-Erdinger stond in de koelkast. Een top-dag.


Je kunt hier de tocht op Google Earth zelf nog even bekijken door je muis over het onderste gedeelte van het scherm te bewegen. Met ‘% Grade’ en ‘Velocity’ kun je de stijgingen en de snelheid nog even bekijken.


Over de schrijver
Jean is wandelgids in Hongarije en begeleidt alle wandelvakanties in Hongarije. Hij organiseert de wandeltochten, zowel de lange- en korte dagtochten maar ook de trekking-tours, in de gehele provincie Somogy, waar Artventures is gevestigd. De meeste wandelvakanties worden door Jean gedaan en hij is aanspreekpunt voor alle wandelgasten die jaarlijks naar Hongarije reizen om er een fantastische wandelweek te beleven.
Reactie plaatsen