Video Aspect Ratio: 4:1

Wandeltrek­tochten in Hongarije

Een uiterst avontuurlijke manier om je vakantie te vieren in een land dat hier bij uitstek voor geschikt is

"Hier begint jouw hiking adventure"


Wandeltrektochten kun je het beste doen:

* In het voorjaar (april, mei, juni) 

* In het najaar (september of oktober)

Start hier


Artventures biedt je ook een aantal trektochten aan in zuid-west Hongarije als een schitterende tocht in 8 dagen door natuurpark Koppányvölgy tussen de plaatsen Fiád en Koppányszántó. De afstand is ca. 100km die je loopt in 6 wandeldagen, waarbij je elke dag overnacht in een andere plaats in dit prachtige natuurgebied.
Maar ga je pas beginnen met wandel-trektochten dan hebben we de Fejérkõtõl Tündervölgyig wandeltocht net aan de zuidkant van het Balatonmeer in een prachtig natuurgebied met tien-tallen dorpen. De naam betekent 'Van Steen tot Sprookje'. Je logeert dan bij Artventures in Somogyacsa en je vertrekt elke morgen na een goed ontbijt naar het beginpunt voor die dag. Veilig en vertrouwd.


Perioden:

In elk gewenste periode. Geef hier je aankomstdatum aan op het boekingsformulier of stuur ons een e-mail.


(je ontvangt eerst van ons een bevestiging met ons aanbod, en we checken de data-mogelijkheden. Daarna geef je accoord en wordt de reis pas definitief)


Maar wil je eerst "alles" weten over Hongarije en de mogelijkheden die wij je bieden. Krijg dan direct toegang tot ons boek: Stap voor stap in Hongarije. Het boek is nu tijdelijk  gratis.


Stap voor stap in Hongarije!

Direct toegang


Zijn jullie actieve en avontuurlijke wandelaars, toe aan een weekje er helemaal tussen uit? 
Wil je genieten van de rust en natuur in een prachtig land?

Dan hebben wij de ideale vakantie voor jou! Samen met je eigen groep (of met z'n twee) bieden wij jou verschillende trektochten aan in Hongarije. Het gebied dat wij hiervoor het meest ideaal vinden is in de provincie Somogy dat ligt ten zuiden van het machtige Balatonmeer tot aan de zuid-grens met Kroatië en Slovenië. De omgeving is super mooi met een glooiend en heuvelachtig landschap met prachtige vergezichten, ruïnes, meertjes en vele verstilde dorpjes waar je je 40 jaar terug in de tijd waant. Een oude tractor of een trabant op het erf en vooral gastvrije bewoners waar je soms zomaar wordt binnen gehaald voor een kop koffie en zelf gebakken taart.

In het voor- en najaar is de temperatuur heerlijk tussen de 20 en 25 graden. De zomermaanden zijn behoorlijk warm en minder geschikt voor lange wandelingen tenzij je hier goed op voorbereid bent.


Om een goede aanbieding voor een trektocht te doen hebben we een aantal gegevens nodig:

  • De vliegticket(s) kunnen wij (geheel kosteloos) voor je regelen, of kom je met de auto of trein?
  • Zullen we jou ophalen/brengen van/naar Budapest?
  • Met hoeveel personen wil je gaan?
  • Welke trektocht wil je doen of hoeveel dagen wil je verblijven?
  • Heb je zelf een GPS of wil je er één van ons (gratis!).
  • Wil je na je trekkingtour nog enkele dagen de prachtige stad Boedapest bekijken?

Op basis van deze vragen kunnen wij je een pasklare aanbieding doen.

Wacht niet langer en kom een keer naar Hongarije. Een supergaaf wandelland !

Prachtige wandelingen door authentiek Hongarije. Een verstild dorpje waar de tijd lijkt stil te staan.

Harry (A A) Vlaar - Hoorn

De vakantie was voor mij fantastisch. Heel compleet: de omgeving, de wandelingen, het eten. Top!

Frida van der Ploeg - Leiden

Prachtige wandeling langs hellingen, door bossen en zelfs op het eind door een tunnel  in de heuvels. Pittig maar heel leuk!

Frank Stoute - H.I. Ambacht

Wil je weten hoe jouw trekkingtour er bijvoorbeeld uit kan zien? Hier een overzicht van dag tot dag

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Budapest en transfer naar je eerste  accommodatie in Somogyacsa, waar u de eerste middag/avond verblijft. Je geniet van een Hongaars welkomstdrankje en hapje. 's-Avonds nuttigt u het diner in een goed restaurant in het nabij gelegen plaatsje Igal (vervoer is uiteraard geregeld).

Dag 2

Na een goed ontbijt vertrekt u met uw groep voor de eerste tocht die gaat van Somogyacsa naar Somogydörökscke. Je begint vandaag met een rustige tocht van ca. 15 kilometer. U komt langs het bison- reservaat waar vele echte Hongaarse bisons leven die in Hongarije als beschermde diersoort aangemerkt staan. De tocht gaat voor een groot deel door het bos, langs diverse uitkijktorens en na ca. 15 km komt u aan op uw bestemming Hidas Ház aan in het dorpje Somogydörörcske.

Dag 3

Het ontbijt wordt geserveerd in Hidas Ház en om ca. 9.00 uur vangt uw wandeltocht aan naar de plaats Koppányszantó dat in de volgende provincie Tolna ligt. De tocht gaat voor een deel door een prachtig bos en deels langs open velden. Na ca. 10 kilometer bent u on de plaats Törökkoppány. Hier vindt u één van de oudste katholieke kerken van de provincie en vele voorbeelden van de vroegere Turkse overheersing. Na dit dorp wandelt u verder langs de koppány-creek en gaat u van de provincie Somogy naar de provincie Tolna richting de camping.

Dag 4

Na het ontbijt verzorgd door de camping-eigenaar staat vandaag de eerste echte beproeving op de agenda. Een flinke tocht van maar liefst 21 kilometer langs 4 verschillenden dorpen. U wandelt veelal in open veld en komt na ca. 4 km in Érteny. Een klein maar mooi dorpje aan de rand van de provincie Tolna. Er zijn onderweg diverse bezienswaardigheden als bijvoorbeeld een eeuwen oude put (Török-kút) en diverse uitkijktorens die uitzicht bieden op de schitterende omgeving. Onderweg bij Malomtetõ vindt u een mooie lunchplek om halverwege even tot rust te komen en te genieten van de prachtige natuur. Na ruim 21 kilometer komt u aan op een camping alwaar een heerlijke Hongaarse avondmaaltijd voor u is bereidt.

Dag 5

Het ontbijt is op de camping goed geregeld (verse broodjes, ook voor onderweg) en na de lekkernijen vangt de tocht aan naar de plaats Bonnya over een afstand van ca. 20 km. U komt langs diverse dorpen waarvan de eerste Zics is. Hier staat het vroegere Zichy-kasteel van één van de vroegere landheren van de omgeving. Vervolgens gaat u naar Andocs, waar een heus klooster is gevestigd met een daarbij behorend kant-museum van oude klederdrachten van de omgeving uit vroegere tijden. De tocht gaat voornamelijk langs open veld naar de plaats Bonnya waar u verblijft in een mooi Hotel gelegen in de vallei genaamd Somogy-Kertje (Tuin van Somogy).

Dag 6

Het ontbijt in Somogy-Kertje is ook voortreffelijk te noemen en daarna begint de tocht richting een heuse stad (sinds 2014) op ca. 16 km genaamd Igal. De tocht is werkelijk prachtig en gaat voor een klein deel ook door bebost gebied, maar ook de fenomenale uitzichten zijn een aanrader. De plaats Igal is een leuk stadje waar een groot Thermálbad is gevestigd. Indien de tijd zich ervoor leent neemt u een duik in de geneeskrachtige bronnen van dit watercomplex of u laat uw benen eens lekker masseren door één van de aanwezige masseuses tegen een geringe vergoeding. Vandaag verblijft u in Hotel Peresa in het centrum van Igal.

Dag 7

De laatste wandeltocht gaat weer naar Somogyacsa. De plaats waar u begon over een afstand van een kleine 14 km, voornamelijk door een mooi bos. U verlaat Igal aan de noordkant en loopt de onmetelijke bossen van het natuurpark Koppány-Völgy in bij de watertoren. U komt onderweg zeker reeën of wilde zwijnen tegen. De lunchplek is mooi overdekt en heet Gerézdi Erdészház en ligt op ongeveer 8 km. Over de heuvels nog 6 km en u bent precies op de plek van waar u begon een week geleden. Bijna niet te herinneren gezien de vele belevenissen en dorpen u bent gepasseerd. Namens Artventures Vakanties heeft een echte Hongaar een heerlijke bógraz met pörkölt bereid boven een houtsvuur (originele Hongaarse Goulash). Je hebt inmiddels ruim 100 km gewandeld.

Dag 8

Na het ontbijt vertrekken we op de juiste tijd naar Budapest (ruim 4 uur voor vertrek vliegtuig). De regel is om dan ca. 2 uur vooraf aanwezig te zijn, waarna we je uitzwaaien voor vertrek naar huis.

Direct gratis toegang tot ons e-boek Stap voor stap in Hongarije

Alles dat je moet weten vóór vertrek naar Hongarije om er een fantastische wandelvakantie te beleven. In deze super dikke tijdelijk gratis uitgave (85 pag.) geven we je aanbevelingen en tips en eigenlijk alles wat je moet weten over Hongarije. 

Boek Stap voor stap in Hongarije

Aanbod & Video trektochtvakantie

Kijk hier voor een sfeerimpressie van jouw trekkingtour naar Hongarije. Deze promo video is in Hongarije tijdens een wandelweek gemaakt en geeft een uitstekende weergave van hoe jouw vakantie eruit kan zien.Een trekkingtour is voordelig geprijsd omdat Hongarije voor ons een 'goedkoop' land is. Je kiest uit één van de vier complete trektochten die we doen in Hongarije, goed geregeld en natuurlijk inclusief dagelijks bagagevervoer naar jouw volgende bestemming.


Ga je voor het eerst een trekkingtour doen dan is deze het meest geschikt en ligt in het natuurpark: Koppányvölgye Natúrpark midden in de provincie Somogy. Een gebied van 16.500 hectare aan natuur, bos, meertjes en vele dorpen.

Deze reis bieden we aan voor € 740,- inclusief ontbijt en lunch, transfers van en naar Boedapest, alle wandeltochten met GPS of goede wandelkaarten, een Hongaarse avond met live-muziek en Goulash buiten op een houtvuurtje en nog veel meer. Voor een kleine meerprijs regelen we ook de vliegticket voor je zodat het enige wat jij doet is naar de luchthaven gaan en we zien je in Hongarije.

LET OP! EXTRA BONUS

Je krijgt bovendien een setje wandelstokjes kado.


Je betaalt slechts € 740,- (pp. 2 personen)


(exclusief avonddiners, boekingskosten €30,- GGTO-bijdrage €9,00 en toeristenbelasting €1,50 p.p.p.n.)

We hebben een prachtige trektocht-vakantie gehad, precies wat we wilde, met schitterende accommodaties en ervaringen.

Theo Sinnige - Hoogwoud

In juni hebben we, als try-out, met Jean de gehele Koppányvölgy tour gelopen in 6 wandeldagen. In één woord: Geweldig! 

René van Veen - Abcoude

Wat een fijne week heb ik gehad, Gastvrij­heid, heerlijke maaltijden en daarnaast een mooie omgeving.

Heleen Bervoets - Maassluis

Gast­vrij­heid en uitstekende verzorging. Voor ons een eerste mooie kennis­making met Hongarije!

Yvonne & Arnoud - Vlaardingen

Hongarije was voor mij nieuw en verras­send mooi. De wande­lingen geven een goed beeld van het land.

Marja Oldenburg - Schiedam

Ik heb een heerlijke vakantie gehad, mooie wandelroutes, heel afwisselend. We hebben veel wilde dieren gezien, bovenverwachting.

Michelle Munnikhuis -  Gouda

Ben jij klaar voor jouw hiking adventure?

Hier heb ik voor jou onze wandeltrek-tocht-brochure voor hiking adventures

Wil je meer weten over onze specifieke wandeltrektocht-vakanties die we organiseren in Hongarije? Download dan hier een kleine brochure met de mogelijkheden. Het kost je uiteraard niets!